Şi totuşi, câştigător?

Şi totuşi, câştigător?
Imediat după anunţarea primelor rezultatele ale sondajelor, la 21:00, candidaţii USL la Primărie şi la Consiliul Judeţean, Marius Nicoară, respectiv Horea Uioreanu, s-au arătat entuziasmaţi, evitând însă să se bucure prea tare.

Conform sondajului GeoPOL, comandat de Realitatea TV, scorul dintre principalii contracandidaţi la Primărie a fost unul extrem de strâns până după ora 19:00, astfel că liberalul Marius Nicoară şi democrat-liberalul Emil Boc cumulau un procent echilibrat, de 41%. Celelalte sondaje îl plasau pe Nicoară undeva la peste 43%, în timp ce Boc era situat la circa 36%. Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care Nicoară a preferat să fie destul de reţinut în declaraţii.

"Prin aceste rezultate Clujul arată că nu este cu nimic mai prejos decât restul ţării, alegând schimbarea", a spus candidatul USL la Primărie, Marius Nicoară, după anunţarea primelor rezultate ale sondajelor de opinie, care îl arătau câştigător, la închiderea secţiilor de votare. Totuşi, acesta nu s-a grăbit să-şi sărbătorească victoria, apreciind că cel mai potrivit ar fi ca reprezentanţii USL să se îndrepte imediat spre secţiile de votare, pentru a participa la numărătoarea voturilor. "Să nu rămânem aici nici unul dintre noi. Nu avem ce căuta la sediul de partid până când nu se încheie numărătoarea voturilor", i-a îndemnat Nicoară pe colegii săi de partid. Chiar dacă pe judeţ nu a fost realizat un exit-poll, candidatul USL la preşedinţia Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, s-a arătat încrezător că va câştiga în faţa contracandidatului PDL, Alin Tişe.

"Rămâne să vedem care vor fi rezultatele oficiale, însă pe municipiu am un avans de trei procente faţă de domnul Tişe", a spus Uioreanu. Ambii candidaţi ai USL s-au arătat încrezători în rezultatele oficiale, apreciind că ei vor fi cei care vor prelua frâiele Clujului. "Sunt convins că vom sărbători aceste alegeri", a spus Nicoară. Acesta l-a criticat pe Boc pentru că nu a avut curajul să se afişeze în faţa presei, imediat după închiderea urnelor, aşa cum făcea altădată, când PDL câştiga Clujul pe toată linia. "Eu atunci am avut demnitatea şi am ieşit în faţă, nu am stat ascuns. Am rămas să mă confrunt cu rezultatele şi l-am felicitat", a precizat Nicoară.

Legat de alianţa cu social-democraţii, acesta s-a declarat mulţumit, susţinând că pe viitor lucrurile vor evolua din ce în ce mai bine. "Noi vom rămâne împreună. Vom construi o alianţă sănătoasă, vom arăta că suntem serioşi. Clujul merită tot ce e mai bun şi ne vom strădui să realizăm absolut tot ceea ce am promis", a comentat Nicoară.

 

 

Comenteaza