Hurgada, la o săptămână de la teribilele incidente. Plajele sunt deschise, deşi rechinii au reapărut

Hurgada, la o săptămână de la teribilele incidente. Plajele sunt deschise, deşi rechinii au reapărut
| Foto: Facebook

A trecut deja o săptămână de la cele două atacuri ale rechinilor în Hurgada, în care două femei, dintre  care o româncă, au fost ucise.

În Hurgada viaţa merge mai departe ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat. La doar câteva zile de la cele două atacuri ale rechinilor, plajele au fost redeschise, iar autoritățile le permit oamenilor să intre în apă. Asta deşi turiștii cred că pericolul nu a trecut!

În mediul online circulă imagini postate de turiștii di Egipt, care spun că rechinii au reapărut.

„Bună ziua! Vin cu un update de la Tropitel Sahl Hasheesh (n.r.- în zona în care este amplasat acest resort a fost ucisă de rechini turista din Austria). Sunt niște prieteni acum acolo. Pontonul s-a redeschis de alaltăieri (05.07.2022) după ora 12:00 aproximativ în fiecare din ultimele două zile. Doar laguna izolată și înconjurată de recifuri este deschisă. Și asta doar după ce un semi-submarin a verificat toată zona (în ambele zile, și ieri, și alaltăieri). Așa s-a procedat la mai multe hoteluri. Sunt mai multe submarine care patrulează în mare din zona Sahl Hasheesh și Makadi Bay. Lumea s-a simțit în siguranță după ultimele masuri”, a scris un turist pe Facebook, la doar câteva zile de la teribilele incidente. 

„Acum 30 de minute și-au făcut apariția, la 6-7 metri de mal, doi rechini”, a scris alt turist, care a ataşat şi imagini.

Hurgada, la o săptămână de la teribilele incidente. Plajele sunt deschise, deşi rechinii au reapărut

Două femei au fost ucise, în urma unor atacuri de rechini în Marea Roşie din Egipt, la sud de oraşul Hurghada - o austriacă în vârstă de 68 de ani şi o româncă în vârstă de 44 de ani. Anunţul a fost făcut duminică, 3 iulie, Ministerul egiptean al Mediului. 

Ambele atacuri au avut loc la o distanţă de 600 de metri unul de celălalt, în largul coastei oraşului Sahl Hasheesh.

Trupul neînsuflețit al Roxanei Donisan, românca ucisă de rechin, a fost adus acasă, în municipiul Suceava. Roxana va fi îngropată astăzi în cimitirul Bisericii „Sf. Vineri” din cartierul „George Enescu”. 

Comenteaza