Foto HUB Internațional Cluj-Napoca, casă pentru străinii din oraș

HUB-ul Internațional Cluj-Napoca este situat pe strada Napoca nr. 25 și are scopul de a ajuta comunitatea internațională să se simtă ca acasă.

"În cadrul evenimentului de lansare am transmis un mesaj în care am subliniat speranța fiecăruia dintre noi pentru pace, importanța solidarității și a colaborării. Trăim o realitate dură, dar Europa noastră este una a valorilor, o comunitate democratică, solidară, iar democrația trebuie protejată.

În acest spațiu cetățenii străini vor beneficia de o serie de servicii: informații, resurse, consultanță juridică sau economică ș.a.m.d. De asemenea, acest spațiu devine un loc al schimbului cultural, un loc unde toți acești cetățeni care au ales ca orașul nostru să le devină casă să poată să îmbogățească specificul local cu frumoasele lor obiceiuri și tradiții.

Totodată, la Cluj s-a lansat și Casa Ucrainei - un proiect prin care comunitatea ucraineană primește sprijin pentru a se integra și a se adapta la viața din orașul nostru. Această inițiativă facilitează accesul la educație, la servicii sociale și alte servicii esențiale pentru tranziția la noul stil de viață", transmite edilul Emil Boc. 

Inițiativa aparține Peace Action Training and Research Institute of Romania (PATRIR) în parteneriat cu Națiunile Unite, Comisia Europeană în România, Cluj International Women's Club (CIWC), Cluj International Committee, Primăria Cluj-Napoca

Comenteaza