Hoţii de lemne îşi fac de cap în judeţul Cluj VIDEO

Hoţii de lemne îşi fac de cap în judeţul Cluj VIDEO
Hoţii de lemne îşi fac de cap în judeţul Cluj. Autorităţile recunosc că în zonă operează o adevărată mafie forestieră, pe care nu reuşesc să o demaşte. Vechiul director al Direcţiei Silvice, Traian Mariş, a fost trimis în judecată, tocmai pentru că a încurajat furtul de lemne, iar înlocuitorul său, Daniel Oros, susţine că sistemul poate fi însănătoşit. Pentru a se opri tăierile ilegale de păduri, Oros şi prefectul Gheorghe Vuşcan s-au întâlnit astăzi, la Beliş, cu primarii şi pădurarii din localităţile montane, dar şi cu reprezentanţi ai Poliţiei.

Potrivit declaraţiilor pe care martorii din cazul Mariş le-au făcut, aşa numita mafie a pădurilor domneşte la Cluj încă din anul 2000.

"Sunt într-un proces de inventariere. Pot să vă spun şi să asigur opinia publică că voi colabora cu DNA-ul. Le pun la dispoziţie toate documentele necesare, ba chiar mai mult. Îi ajut în anumite interpretări tehnice", a declarat Dorel Oros, director Direcţia Silvică Cluj.

Oros spune că lucrurile se vor îndrepta, pentru că în instituţie există şi oameni corecţi. "Trebuie să-i scoatem la suprafaţă pe acesti oameni care au produs ilegalităţi, care au luat ce nu li se cuvine".

Institutia Prefectului s-a implicat si ea in cazul tăierilor ilegale de păduri.

"Noi am făcut demersuri penale împotriva tuturor celor care 4 şi-au permis să facă aceste abuzuri 01:38. Este de foarte multă vreme, da. Cetăţenii au dreptate. Nu s-a făcut nimic. S-a furat cu acte sau fără acte şi noi am constatat că au dispărut pădurile din zona asta şi am intervenit", a declarat Prefectul Clujului.

Prefectul s-a intalnit astazi la Belis cu reprezentanti ai directiei silvice din zona de munte si cu autoritatile locale de aici.

 

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza