Holocaustul, negat prin inscripţii antisemite pe Sinagoga Evreiască din Cluj-Napoca. Poliţia a fost sesizată

Holocaustul, negat prin inscripţii antisemite pe Sinagoga Evreiască din Cluj-Napoca. Poliţia a fost sesizată
Comunitatea Evreiască din Cluj-Napoca a sesizat, luni, Poliţia după ce pe peretele Sinagogii Templul Memorial al Deportaţilor Evrei din municipiu au apărut inscripţii antisemite, de negare a Holocaustului, dar şi o stea a lui David tăiată.

Preşedintele Comunităţii Evreieşti din Cluj-Napoca, Robert Schwartz, a declarat, luni, că este vorba despre un caz grav.

„Sesizăm luni Poliţia şi alte autorităţi competente după ce pe Sinagoga Templul Memorial al Deportaţilor Evrei din Cluj-Napoca au apărut, în acest sfârşit de săptămână, inscripţii antisemite, prin care se neagă Holocaustul şi o stea a lui David tăiată. Nu găsesc cuvinte, este un caz grav. Sinagoga se află pe o arteră circulată, trece multă lume pe acolo, şi nici poliţiştii nici jandarmii nu au văzut nimic. Mesajul cu negarea Holocaustului este prea mult. Nu vom putea curăţa sau spăla aceste mesaje ci va trebui să vopsim peste ele cu o culoare apropiată de cea originală", a spus Schwartz.

Pe peretele Sinagogii au fost scrise cu spray cu vopsea neagră două mesaje, „Holocaust never happened" şi „Toate cele bune :)", precum şi o stea a lui David cu vopsea roşie, care este tăiată.

Sinagoga Templul Memorial al Deportaţilor Evrei de pe strada Horea din Cluj-Napoca este monument istoric şi a fost construită în anul 1887.

 

Comenteaza