Hipermarketurile îngroaşă dosarul Apostu VIDEO

Hipermarketurile îngroaşă dosarul Apostu VIDEO
Reprezentanţii hipermarketurilor Carrefour, Selgros şi Auchan au fost audiaţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Un director din cadrul Carrefour a depus denunţ penal împotriva primarului suspendat Sorin Apostu.

Denunţul directorului din cadrul Carrefour vine după ce mai mulţi angajaţi ai hipermarketului au fost citaţi ca făptuitori la DNA Cluj. Aceştia au scăpat de încadrarea ca făptuitori după ce directorul a fost de acord să depună denunţul împotriva lui Apostu.

Conform surselor ziuadecj.ro, denunţul a fost făcut de directorul de siguranţă alimentară al lanţului de hipermarketuri.


Surse judiciare spun că denunţul se referă la luare de mită prin intermediul firmei Toralex, ce a aparţinut socrului lui Apostu. Această firmă se ocupa cu consultanţa în obţinerea avizelor de calitate a mărfii.

Procurorii susţin că în realitate Toralex nu a prestat niciun serviciu pentru companiile cu care a avut contracte, printre care şi OMV Petrom. Motivul pentru care reprezentanţii hipermarketurilor şi cei ai OMV au încheiat contracte cu Toralex pentru ar fi ca aceştia să nu aibă probleme cu Direcţia Sanitară Veterinară (DSV) pe linia produselor alimentare vândute.

Amintim că Sorin Apostu a fost, în perioada 1998-2001, director adjunct la DSV Cluj, instituţie condusă de atunci de membri PDL. Sumele încasate sunt de zeci de mii de euro. În total, Toralex avea încheiate  12 contracte, cu onorarii lunare fixe de câte 2-3.000 de euro. Contractul cu Carrefour a fost încheiat în 2007, anul deschiderii hipermarketului în Polus Center din Floreşti.

Comenteaza