Hello, bienvenue, willkommen! Clujul, din nou pe primul loc într-un top european

Hello, bienvenue, willkommen! Clujul, din nou pe primul loc într-un top european
Clujul poate fi considerat capitala toleranţei, relevă datele unui nou studiu internaţional, care arată că străinii veniţi în oraşul din inima Ardealului au toate şansele să se simtă ca acasă.

Cluj-Napoca se situează pe primul loc, fiind considerat cel mai tolerant oraş din Europa, într-un top care măsoară cât de bine sunt primiţi străinii în principalele oraşe ale Europei, publicat de Daily Mail.

Realizat pe un eşantion de 41.000 de cetăţeni din 79 de oraşe ale Europei, studiul arată că peste 90% din clujeni consideră că prezenţa străinilor are un impact pozitiv asupra oraşului. De asemenea, 76% din ei sunt de părere că străinii sunt bine integraţi în comunitate. 

După Cluj-Napoca, cele mai multe dintre oraşele care ocupă primele 10 locuri în top sunt din nordul Europei. Astfel, pe următoarele locuri se situează Luxemburg - Luxemburg, Cracovia - Polonia, Copenhaga - Danemarca, Ljubljana - Slovenia, Oslo - Norvegia, Stockholm - Suedia, Burgas - Bulgaria şi Helsinki - Finlanda şi, din nou, un oraş din România, Piatra Neamţ. 

La polul opus, locuitorii oraşelor din zsudul continentului sunt cei mai puţin primitori, ultimele locuri în clasament fiind ocupate de  Atena - Grecia, Nicosia - Cipru, Liège - Belgia, Heraklion - Grecia, Torino - Italia, Napoli - Italia, Roma - Italia, Bolognia - Italia şi Marsilia - Franţa.

Din România, în top au mai fost incluse oraşele Piatra Neamţ, situat pe locul 10 şi Bucureşti, clasat pe locul al 18-lea. 

Comenteaza