Guvernul va bloca până anul viitor procedurile de încadrare ale absolvenţilor în cadrul MAI

Guvernul va bloca până anul viitor procedurile de încadrare ale absolvenţilor în cadrul MAI
Până anul viitor procedurile de încadrare în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor a tinerilor absolvenţi ai şcolilor de poliţie vor fi blocate de către guvern.

Guvernul va bloca până anul viitor procedurile de încadrare în unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor a tinerilor absolvenţi ai şcolilor de poliţie, în contextul reducerii numărului de posturi din structurile MAI, prin amânarea până la sfârşitul acestui an a repartizării acestora.

Absolvenţii ar urma să fie repartizaţi la unităţile din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) în perioada 28-30 decembrie 2011 şi numiţi în funcţie abia începând cu data de 1 ianuarie 2012, astfel încât să se prezinte la noile posturi din 3 ianuarie 2012.

Poliţiştii şi cadrele militare în activitate vor fi exoneraţi de la plata cheltuielilor de întreţinere pe timpul şcolarizării şi a programelor de specializare şi perfecţionare doar dacă solicită încetarea raporturilor de serviciu sau trecerea în rezervă, prin demisie sau la cerere, înainte de începerea procedurilor de concediere.

Măsurile sunt justificate în document prin "adâncirea" efectelor crizei economice asupra sistemului bugetar, implicit în ceea ce priveşte posibilitatea de asigurare financiară a cheltuielilor cu drepturile salariale.

Ministrul Administraţiei şi Internelor a adăugat că săptămâna viitoare deputaţii din Comisia de apărare vor veni la sediul MAI pentru o nouă audiere, în cadrul căreia se va discuta concret, pe cifre şi pe organigramele revizuite ale instituţiei.

Mihaela Ursan

 

Comenteaza