Gunoaiele au invadat malul Someşului VIDEO

Gunoaiele au invadat malul Someşului VIDEO
Mii de deşeuri aruncate pe malul Someşului pe raza localităţii Floreşti. Potrivit Direcţiei de Apă Someş Tisa, acţiunile de igienizare intră în responsabilitatea Primăriei Floreşti. Primarul comunei spune însă că zona nu se află în administrarea comunei, ci a municipiului Cluj-Napoca.

Oficialii Direcţiei de Apă Someş Tisa spun că această porţiune a malului Someşului se află pe raza localităţii Floreşti şi că acţiunile de igienizare trebuie realizate de către administraţia locală.

"Responsabilitatea aparţine de administraţia locală, s-au efectuat o serie de controale în toamna anului trecut, s-au aplicat măsuri care s-au respectat, şi anul acesta am făcut contol iar adminsitraţia locală a fost amendată.", a spus Luminiţa Petre, purtător de cuvânt Direcţia Apelor Someş-Tisa.

Reprezentanţii primăriei Floreşti declară că această porţiune de râu se află sub administrarea municipiului Cluj-Napoca.

"Pe malul drept al Someşului am făcut o lucrare amplă de igienizare şi în ceea ce priveşte problemele sunt cam rezolvate. Din cauza unei greşeli petrecute de-a lungul timpului zona unde spuneţi dumneavoastră la ora actuală aparţine de administraţia municipiului Cluj-Napoca.", a spus Horia Şulea, primarul din Floreşti.

În replică, purtătorul de cuvânt al primăriei Cluj spune că atâta timp cât râul trece prin localitatea Floreşti, responsabilitatea administrării zonei revine primăriei locale.

 

Oamenii se plâng că atâta timp cât nimeni nu-şi asumă răspunderea pentru păstrarea curăţeniei şi sancţionarea celor vinovaţi, malul Someşului va deveni un focar de infecţie.

Reprezentanţii Primăriei Floreşti spun că în luna august vor avea o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de Apă Someş Tisa pentru a găsi soluţii de rezolvare a situaţiei.

 

Comenteaza