Gunoaie cât un munte, strânse din munții Clujului! 3,5 tone de deșeuri au fost adunate într-o acțiune de Ziua Muntelui

Gunoaie cât un munte, strânse din munții Clujului! 3,5 tone de deșeuri au fost adunate într-o acțiune de Ziua Muntelui

Peste 250 de voluntari au colectat, miercuri, de Ziua Muntelui, sute de saci de deșeuri aruncate necorespunzător în natură, echivalentul a 3,5 tone, de pe platoul Muntelui Dobrin, la o altitudine de peste 1400m.

Cu ocazia Zilei Muntelui, celebrată în data de 14 septembrie, data tradițională a încheierii pășunatului în Carpații României, a avut loc o acțiune de ecologizare pe platoul Muntelui Dobrin, la o altitudine de peste 1400m, comuna Măguri Răcătău, inițiată de Agenția Națională a Zonei Montane și organizată de Primăriile și Consiliile Locale ale comunelor Măguri Răcătău și Valea Ierii, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județul Cluj, Consiliul Județean Cluj.

Sub deviza „Munții contează! Păstrează munții curați!”, peste 250 de voluntari au reușit să colecteze cca 500 de saci de deșeuri aruncate necorespunzător în natură, echivalentul a 3.5 tone. 

"Acțiunea a subliniat încă o dată importanța protejării mediului natural, reunind voluntari de toate vârstele atât din mediul rural, cât și din cel urban. Astfel, printre participanți s-au numărat elevii școlilor gimnaziale din comunele Măguri-Răcătău, Valea Ierii și Mărișel, cadre didactice, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, ai Instituției Prefectului – Județul Cluj și Consiliului Județean Cluj, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj și ai Grupării de Jandarmi Mobile „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, reprezentanți ai autorităților locale, funcționari ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ai Direcției pentru Agricultură a Județului Cluj și ai Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – Filiala teritorială de I.F. CLUJ, angajați ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, Romsilva, dar și cetățeni dornici să se implice.

Tuturor li se cuvin mulțumiri pentru energia pusă în slujba ecologizării zonei montane, pentru spiritul civic și solidar de care au dat dovadă și pentru mesajul vibrant transmis astfel societății. Mulțumirile organizatorilor se îndreaptă, de asemenea, către Fundația Prison Fellowship România, care a sprijinit buna organizare a evenimentului", transmite Prefectura Cluj.

Comenteaza