Grindina a lovit Clujul. Gheață cât bobul de mazăre, acoperișuri smulse

Grindina a lovit Clujul. Gheață cât bobul de mazăre, acoperișuri smulse

O ploaie puternică, dar și cu grindină, a inundat străzi și a smuls acoperișuri în județul Cluj.

Cerul s-a încruntat luni după-amiază în zona municipiului Gherla și la puțin timp după ora 16:00, o ploaie zdravănă a căzut peste oraș. Până la amiază a fost aer fierbinte, cu 29 de grade la umbră, iar apoi norii negri și-au făcut apariția dinspre Mintiu Gherlii.

A plouat puternic, iar pe alocuri a căzut și grindină, cu bucăți cât bobul de mazăre, conform Gherla Info. Mai multe străzi din oraș au fost acoperite de ape, iar canalizarea a facut cu greu față șuvoaielor. În parcul mare, acoperișurile a două cabane din lemn de pe stadion au fost smulse de vânt și aruncate peste gard, pe șosea.

Aici au intervenit pompierii voluntari de la Gherla, pentru degajarea drumului de bucățile de lemn. Grindina a lovit și culturile oamenilor. Pe strada George Enescu din municipiu a căzut gheață măruntă timp de 10-15 minute, iar în urma ei plantele au fost puse la pământ.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben, de ploi în averse pentru județul Cluj care au putut atinge pe alocuri 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, valabilă până la ora 18:00.

Acestea au fost valabile pentru localitățile Cluj-Napoca, Gherla, Baciu, Apahida, Gilău, Florești, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Jucu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Unguraș, Sic, Chinteni, Chiuiești, Cuzdrioara, Gârbău, Sânpaul, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Țaga, Vad, Borșa, Sânmărtin, Bobâlna, Panticeu, Cornești, Așchileu, Dăbâca, Vultureni, Recea-Cristur, Aluniș, Jichișu de Jos.

Comenteaza