Grevă spontană la Salina Ocna Dej

Grevă spontană la Salina Ocna Dej
300 de mineri de la Salina Ocna Dej au refuzat să intre la lucru în această dimineaţă, la prima oră, nemulţumiţi că nu au primit ieri, în data de salariu, diferenţa de 50%, promisă pentru orele suplimentare efectuate în luna decembrie 2010.
Contactat de Realitatea Tv Cluj, Maria Cucolaş, directorul economic al Salinei Ocna Dej, a declarat că societatea nu şi-a permis să le acorde muncitorilor decât 10% din drepturile salariale aferente orelor suplimentare, deoarece cheltuileile salinei au depăşit în luna decembrie veniturile cu 42,5%.

„Am discutat cu oamenii, le-am explicat situaţia şi le-am spus că după data de 17 ianuarie, când va avea loc închiderea de lună şi an a societăţii, dacă bugetul ne va permite, vom încerca să le acordăm oamenilor diferenţa de bani. Oamenii au înţeles acest lucru şi s-au întors la muncă, aşteptând negocierile care vor avea loc în cursul zilei de astăzi cu reprezentanţii Societăţii naţionale a sării, care se îndreaptă acum spre Dej”, a declarat Maria Cucolaş.

Cererea din partea clienţilor Salinei Ocna Dej s-a triplat în ultima perioadă. Coada de camioane care aşteaptă la coadă se întinde pe cinci kilometri în această dimineaţă.


Comenteaza