Grevă spontană la CFR: Care sunt nemulţumirile angajaţilor VIDEO

Grevă spontană la CFR: Care sunt nemulţumirile angajaţilor VIDEO
Mai mult de zece trenuri care trebuiau să plece în această dimineaţă din Gara Cluj-Napoca au fost blocate de protestul spontan de la CFR, care au cerut să li se mărească salariile. Zeci de călători au aşteaptat nemulţumiţi pe peroane. După 2 ore de protest al feroviarilor, trenurile au pornit în cursă, dar au ajuns la destinaţie cu întârzieri.

Peste zece trenuri Regio, InterRegio şi Internaţionale care tranzitează Cluj-Napoca au fost blocate în gară în intervalul orar 7 - 9. Angajaţii CFR au oprit spontan lucrul. Zeci de călători au aşteptat nemulţumiţi pe peron. Mulţi spun că nu au fost anunţaţi despre acţiunea de protest.

Angajaţii CFR din Gara Cluj-Napoca au evitat să dea declaraţii.

Şeful de tură a spus că pasagerii nu au putut fi anunţaţi la timp pentru că a fost vorba de un protest spontant.

"Nu s-a putut anunta din timp caci aceasta nu este o greva. Este o oprire spontana a lucratorilor la calea ferata. Nu se putea anunta. Lucratorii de la calea ferata asa au hotarat in cursul noptii pentru a trage un semnal de alarma. Principalele cerinte ale sindicalistilor fiind o crestere salariala cu 10 la suta", a declarat Cristian Jeler, şef de tură.

Sindicaliştii au declarat că salariile angajaţilor nu au mai crecut in ultimii cinci ani, iar condiţiile de lucru s-au înrăutăţit. Un impiegat câştigă 1600 lei lunar, un manevrant, un şef de tren sau o casieriţă, 1100 de lei.

 

Comenteaza