Grevă la Poşta din Cluj VIDEO

Grevă la Poşta din Cluj VIDEO
Poştaşii din Cluj au declanşat o grevă spontană în această dimineaţă. Timp de patru ore, oficiile poştale au stat închise. De asemenea, până la ora prânzului, poştaşii nu au distribuit pensiile şi corespondenţa. La fel s-a întâmplat şi în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Baia Mare sau Timişoara. Greva de astăzi poştaşilor a coincis cu prima zi de distribuire a pensiilor din această lună.

Greva poştaşilor a început la Oficiul Poştal numărul 1 şi s-a extins la restul oficiilor din municipiu. Protestul spontan s-a declanşat dimineaţă când factorii poştali trebuiau să înceapă lucrul. Ei au primit de la Bucureşti actele adiţionale prin care li se reduce norma de lucru cu 2 sau 4 ore, în funcţie de sectorul în care lucrează.

Salariilor poştaşilor de 800- 1000 de lei ar urma să se diminueze cu circa 20 la sută. Angajaţii spun că de când lucrează la Poştă nu au fost într-o situaţie atât de grea. Ei se plâng că nu vor mai avea din ce trăi.

Cei mai mulţi poştaşi, peste 100, s-au adunat în curtea oficilul poştal de distribuţie centralizată de lângă Gara Cluj-Napoca. Sindicaliştii spun că au ajuns la capătul răbdării. Pe lângă problema reducerii normei de lucru, angajaţii se plâng şi de subfinanţarea oficiilor poştale. După trei ore de protest, liderul de sindicat i-a îndemnat pe oameni să distribuie pensiile, însă aceştia au refuzat.

În cele din urmă, după o scurtă şedinţă, factorii poştali au decis să meargă la oameni cu pensiile şi corespondenţa. Oficiile poştale au fost închise până la 12. Liderul sindicatului din Poşta Cluj spune că directorul general Ion Smeianu nu-i bagă în seamă.

Poştaşii sunt hotărâţi să nu semneze actele adiţionale şi să intre din nou în grevă spontană dacă nu vor fi ascultaţi.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

Comenteaza