Foto Gest eroic în Cluj! Femeie în stare gravă, salvată de un grup de adolescente care au aplicat manevre de resuscitare învățate la un curs de prim ajutor

Gest eroic în Cluj! Femeie în stare gravă, salvată de un grup de adolescente care au aplicat manevre de resuscitare învățate la un curs de prim ajutor
| Foto: Facebook / TEN-Cluj

Un grup de fete care se aflau la o biserică dintr-un sat clujean, au sărit în ajutorul unei doamne care i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio-respirator.

Adolescentele, cu vârste cuprinse între 14 și 22 de ani, au salvat viața unui om prin aplicarea manevrelor de resuscitare învățate la un curs de prim ajutor. Timp de 20 de minute acestea s-au zbătut să o țină în viață pe femeie, până la sosirea echipajelor de salvare. Fetele au participat la mai multe cursuri de prim ajutor desfășurate de Asociația TEN-Cluj. Într-o postare publicată pe rețelele de socializare, un clujean a povestit cum s-a desfășurat gestul eroic al fetelor.

„În urmă cu doua săptămâni, adolescentele despre care scriu erau la o biserică dintr-un sat din județul Cluj, și, spre sfârșitul slujbei, o doamnă ce se afla în biserică a intrat în stop cardio-respirator. Fetele mele au scos-o pe doamna respectivă din biserică și timp de 20 de minute, aceste adolescente minunate au aplicat manevre de resuscitare, menținând victima în viață până la sosirea ambulanței.

Au fost felicitate de către personalul de pe ambulanță pentru ceea ce au făcut și le felicit și eu, din suflet! Acea doamnă a supraviețuit exclusiv datorita implicării acestor copii minunați!

De ce scriu despre asta? Pentru că sunt mândru de ele! Și pentru că fetele acestea fac parte din comunitatea TEN-Cluj și au participat la cursul de prim-ajutor și resuscitare pentru adolescenți pe care l-am organizat la sediul Asociației TEN-CLUJ! La câteva zile distanță, una dintre ele a acordat prim-ajutor și unui biciclist, victimă a unui accident de circulație.

Fetelor vă iubesc și sunt mândru de voi! Ați demonstrat că se poate și că sunt suficiente două mâini pentru a salva o viață. Jos pălăria, dragele mele! Ne obligați să mergem înainte și să organizăm cu regularitate aceste cursuri. Sunteți eroinele mele și abia aștept să vă revăd. Mi-ați acordat cel mai frumos premiu pe care l-am primit în viața mea, deși voi ar trebui să fiți premiate. Eu vă premiez cu câte o prăjitură și o pizza mare de tot când ne întâlnim”, a povestit un membru al comunității.

Despre Asociația TEN-Cluj

Asociația TEN-Cluj este o organizație non-guvernamentală care oferă meditații la toate materiile pentru elevii de gimnaziu și liceu, dar și la materiile incluse în examenele naționale (Bacalaureat, Evaluare națională).

De asemenea, această asociație organizează activități de dezvoltare personală. Sunt planificate întâlniri de socializare și jocuri în fiecare săptămână, iar o dată pe lună sunt desfășurate activități pe diferite teme de dezvoltare personală și implicare comunitară. Aici au loc și cursuri de prim ajutor.

Comenteaza