GER noaptea trecută la Cluj. Cum se circulă pe drumurile din județ

GER noaptea trecută la Cluj. Cum se circulă pe drumurile din județ
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de vineri, pe raza judeţului nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier dar, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate, pe mai multe sectoare de drum, mai ales în zona de munte a județului, circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă.

n acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de joi, 9 februarie, s-a acţionat pe 12 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a impus intervenția pe un singur drum județean. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 93 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe nouă drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, iar în cursul nopţii şi al acestei dimineţi a fost necesară intervenția pe șapte drumuri judeţene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 60 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

De asemenea, pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe nouă drumuri judeţene, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi fiind necesară intervenția, inclusiv prin revizii, pe trei drumuri sau sectoare de drumuri județene. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 32 de tone de material antiderapant, inclusiv sare

Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, mai exact doar de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.

La această oră, se acționează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri județene pentru verificarea stării părții carosabile, urmând să se acționeze în caz de necesitate.

Reprezentanții CJ Cluj menționează faptul că, în condițiile în care temperatura scade sub -7 grade Celsius sarea își poate pierde calitățile și proprietățile în ceea ce privește efectul asupra zăpezii de pe carosabil.

Comenteaza