Gata cu parcarea gratuită în centrul Clujului

Gata cu parcarea gratuită în centrul Clujului

Locurile de parcare de pe partea dreaptă a străzii Daicoviciu din Cluj Napoca au fost desființate.

„După ani de zile de sesizări și o postare, autoritățile au semnalizat în sfârșit cu parcare interzisă pe partea dreaptă a străzii Daicoviciu. Deci gata cu parcarea gratuită în centrul Clujului. PS, Așa au “șters” marcajul de se vede exact ca înainte”, a scris pe Facebook Cătălin Sălăgean, cel care a atras atenție asupra acestui fapt în urmă cu câteva săptămâni.

„Atenție, parcările de pe partea stângă pe strada Constantin Daicoviciu au fost desființate”, a scris un clujean pe grupul Stiri din Trafic Cluj.

„Hai să vă spun unde se poate parca gratis în centrul Clujului: pe Daicoviciu, pe partea stângă, în dreptul Muzeului de Istorie. Au fost cândva parcări acolo, dar s-au desființat că era prea îngustă strada. Marcajul nu a fost șters și nici nu este semn de parcare interzisă, așa că oamenii își lasă în continuare mașinile acolo. Gratis, pentru că oficial acelea nu sunt parcări. Doar să știți că, fiind îngustă strada, mașinile mari nu reușesc întotdeauna să se strecoare și doar în ultima lună am văzut două oglinzi rupte la mașinile de pe dreapta, adică fix la cele care sunt parcate legal și care plătesc parcarea. Pe stânga încă nu am văzut niciun incident.

Situația e așa de câțiva ani. Am sunat de zeci de ori la Poliția locală, dar cică nu-i poate amenda pentru că nu e semn de parcarea interzisă. Nu-i poate amenda nici pentru neplata parcării, pentru că nu e parcare. Am vorbit și la siguranța circulației, unde se știe de problemă dar comisia nu a reușit de câțiva ani să clarifice situația, ba chiar au încercat să mă convingă la telefon că marcajul de pe stânga e șters. Nici cu aplicația MyCluj nu am rezolvat. Așa că m-am gândit să știe cât mai multă lume, mai ales că e destul de scumpă parcarea (legală) în centru. Cu plăcere!”, a transmis Cătălin Sălăgean în urmă cu câteva săptămâni.

Comenteaza