News alert Update ALERTĂ de INCENDIU pe o secție ATI din Capitală. 7 pacienți, printre care și intubați, au fost evacuați

ALERTĂ de INCENDIU pe o secție ATI din Capitală. 7 pacienți, printre care și intubați, au fost evacuați
| Foto: Captură foto Antena 3

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta din Capitală. La fața locului au sosit mai multe echipaje de intervenție.

UPDATE 2: Șeful ISU București Ilfov: Echipamentul care a emanat abur sau fum este instalația de climatizare de la unitatea mobilă. Când au ajuns pompierii, nu exista flacără.

UPDATE 1: „În acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienţii sunt evacuaţi acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus Voiculescu.

________________________________

Zeci de echipe de intervenţie au ajuns, duminică seara, la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din Capitală, unde ar fi izbucnit un incendiu la o unitate mobilă ATI.
 
Din primele informaţii este vorba despre un ventilator exterior la unitatea mobilă ATI din exetriorul spitalului la care s-a înregistrat o degajare de fum. 

“În urmă cu scurt timp a fost anunțat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unității mobile AȚI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unității mobile sunt 7 pacienți (5 dintre aceștia fiind intubati), care nu au fost răniți. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD. În acest moment nu se mai observă degajare de fum și se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienți vor fi relocați în cadrul altor secții din spital”, a transmis Ministerul Sănătății.

Raed Arafat spune că nu sunt probleme

"Era anunţat un incendiu la TIR-ul de terapie intensivă, însă la sosirea echipelor nu era foc cu flacără. În interiorul TIR-ului nu era fum şi nici flacără. Probabil ceva la exteriorul TIR-ului a fost. Echipele sunt acolo, nu sunt probleme. Probabil, pacienţii vor fi relocaţi până se verifică complet situaţia. Nu sunt probleme la acest moment", a declarat, la Antena 3, şeful DSU, Raed Arafat. 

Comenteaza