Fostul şef al Băncii Dacia Felix rămâne după gratii VIDEO

Fostul şef al Băncii Dacia Felix rămâne după gratii VIDEO
Fostul prim-vicepreşedinte al Băncii Dacia Felix, Mircea Hossu, a cerut astăzi întreruperea executării pedepsei cu închisoarea. Cererea a fost respinsă.

În faţa instanţei, Hossu a invocat motive medicale şi a spus că trebuie să plece în străinătate pentru un control. Magistraţii Curţii de Apel Cluj nu s-au lăsat impresionaţi şi i-au respins cererea. Este a doua oară când Mircea Hossu a solicitat să fie pus în libertate, după ce luna trecută Tribunalul Cluj i-a respins o solicitare similară.


Mircea Hossu a fost condamnat în 2003 la zece ani închisoare pentru rolul jucat în devalizarea Băncii Dacia Felix. Extrădat din Franţa în 2009, unde a fugit imediat după izbucnirea scandalului, Hossu îşi ispăşeşte pedeapsa în închisoarea de maximă siguranţă din Gherla. El le-a cerut astăzi judecătorilor să întrerupă executarea pedepsei pe motiv că este grav bolnav. Mai exact, acesta a invocat faptul că suferă de o afecţiune pulomnară şi, pentru a respira normal, are nevoie de un aparat special. Acesta necesită verificări o dată la şase luni, operaţiune care nu se poate realiza în ţară. În aceste condiţii, Hossu a cerut să fie lăsat în libertate pentru a pleca în străinătate pentru control. Magistraţii Curţii de Apel Cluj i-au respins însă cererea. Hossu s-a aflat, vreme de patru ani, în conducerea Băncii Dacia Felix.

(Cosmin OANŢĂ)

Comenteaza