Fost revoluţionar: Textul publicat de premierul MRU despre revoluţia de la Cluj e o ficţiune literară VIDEO

Fost revoluţionar: Textul publicat de premierul MRU despre revoluţia de la Cluj e o ficţiune literară VIDEO
Textul publicat de premierul Mihai Răzvan Ungureanu în „Opinia Studenţească" din Iaşi despre cum ar fi trăit el Revoluţia de la Cluj este o „ficţiune literară în cel mai rău caz", susţine Vasile Gogea, revoluţionar la Braşov şi absolvent al Facultăţii de Istorie-Filosofie la Cluj.

Pe blogul său, Gogea spune că textul publicat de Mihai Răzvan Ungureanu este „în cel mai rău caz, o ficţiune literară".

„Dacă ar fi vorba doar despre un apect minor din biografia de tinereţe a premierului nu m-ar interesa absolut deloc. Dar, ca Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 Remarcat prin Fapte Deosebite, cred că tăcerea lui în continuare în legătură cu acest moment din biografia Domniei Sale este de natură a mă priva pe mine (şi pe mulţi alţii, încă) de dreptul la o biografie corectă", scrie Gogea pe blogul său. „Pentru că, dacă tancurile fantomă cu care s-a luptat Domnia Sa la Cluj chiar nu mai pot face în nici un fel victime, minciuna reală pe care acceptă să stea cocoţat ca pe un soclu de statuie, omoară încă", adaugă el.

Vasile Gogea este absolvent al Facultăţii de Istorie-filosofie, secţia Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (1979). Este autorul mai multor cărţi în care, în general, a scris cum s-a priceput mai bine, despre alţii şi despre ale altora. Despre el au scris, mai ales înainte de 1989, Securitatea română, în dosarul său de urmărire informativă D.U.I. 3357, Oşanu şi Oficiile pentru forţele de muncă în Cartea de muncă iar după 1990, unii critici literari si istorici, în reviste literare, volume de critică, sinteze şi dicţionare precum şi în volume de istorie recentă. A fost elev la Liceul Militar Dimitrie Cantemir pînă după revolta din noiembrie 1969, a fost martorul Virgil al Revoltei de la Braşov din 15 Noiembrie 1987, a fost Luptător în Revoluţia Română din Decembrie 1989. A fost pedagog la Şcoala de şoferi profesionişti, preparator de produse explozibile (dinamită nobel), dispecer de producţie în industria de produse cosmetice, referent literar la teatru, instructor cultural-sportiv în cooperaţie, redactor şef de revistă şi editură, bibliotecar, profesor asociat la universitate, şomer fără indemnizaţie, mitingist şi grevist al foamei. A fost membru fondator al Alianţei Civice şi al Partidului Alianţei Civice, al Mişcarii 15 Noiembrie, al Asociaţiei Zariştilor Români şi al Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti din România, al Asociaţiei Amicii Regelui Mihai, al Despărţămîntului Central ASTRA Braşov.

Vezi aici detalii despre textul publicat de MRU în Opinia Studenţească

Comenteaza