Foto Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mircea Abrudean: Trebuie să trecem la un alt nivel cu securitatea cibernetică

Forumul de Securitate Cibernetică în Energie de la Cluj / Mircea Abrudean: Trebuie să trecem la un alt nivel cu securitatea cibernetică
| Foto: Ziua de Cluj
Mircea Abrudean, conferință DEER
Mircea Abrudean, conferință DEER
Mircea Abrudean, conferință DEER

Clujeanul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, participă la prima ediție a Forumului de Securitate Cibernetică în Energie, organizat, vineri și sâmbătă, la Cluj-Napoca.

Clujeanul Mircea Abrudean, secretarul general al Guvernului, a vorbit la Cluj-Napoca despre importanta securității cibernetice și despre o mai bună colaborare a instituțiilor de stat cu „actorii” din mediul privat.

„Cu siguranță trebuie să mergem la un alt nivel (în ceea ce privește securitatea cibernetică - n. red.) pentru că și lumea se schimbă în fiecare moment, iar odată cu cea mai mare amenințare de securitate, nu doar cibernetică pe care o avem în Europa: Războiul din Ucraina, s-a schimbat total paradigma. Atunci e nevoie de astfel de evenimente, de interacțiune între sistemul privat care furnizează soluții de securitate cibernetică și autoritățile/companiile de stat care au nevoie de aceste sisteme, pentru a ne clarifica de ce anume avem nevoie și cum stabilim colaborarea în continuare. 

Sigur că vorbim de licitații publice, de un sistem mai rigid de achiziții cum este normal pentru orice companie de stat, dar în același timp e nevoie să știm ce să cerem în respectivele documentații de la actorii privați, care se pricep foarte bine în acest domeniu. Cu siguranță evenimentele de acest gen aduc interacțiuni care sunt benefice pentru toată lumea și cu siguranță vom vedea și rezultate concrete. E important ca acestea să existe, nu doar componenta de interacțiune, care e foarte binevenită, pentru că lipsește în mare parte. Trebuie să existe și soluții. Sunt convins că întotdeauna, aici la Cluj suntem capabili să generăm soluții, de aceea s-a și ales această locație pentru prima ediție a acestui eveniment”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, secretarul general al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean.

Acesta a felicitat organizanizatorii evenimentului de la Cluj-Napoca pentru inițiativă.

Mai multe informații despre eveniment pot fi consultate AICI.

Comenteaza