Video Floreștiul, gazdă primitoare pentru peste 50 de refugiați ucraineni. Anunțul primarului Pivariu

Floreștiul, gazdă primitoare pentru peste 50 de refugiați ucraineni. Anunțul primarului Pivariu
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Cea mai mare comună din țară nu a stat indiferentă la problemele cetățenilor ucraineni care își părăsesc țara din cauza războiului și a invaziei ruse.

Bogdan Pivariu, edilul din Florești, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre conflictul armat din Ucraina și despre refugiații veniți din țara vecină.

„Nu credeam că o să vedem în anul 2022 oameni care fug din calea gloanțelor și a războiului. Este incredibil ce putem vedea și unde s-a ajuns. Sper din tot sufletul ca acest conflict militar să se finalizeze cât mai repede, cu cât mai puține pierderi omenești și distrugeri.

Încă de la izbucnirea acestui conflict armat, noi am văzut problema care avea să apară, adică refugiații care urmau să vină la noi în țară. Am făcut apel la societatea civilă și împreună cu autoritățile am pus bazele unei colaborări unde am strâns ajutoare pentru toți cei în cauză.

O parte dintre ele le-am trimis deja la Sighetu Marmației. De asemenea, avem un număr de apartamente pe care le-am centralizat prin bunăvoința unor oameni și a multor agenți comerciali, care au pus la dispoziție locuri de cazare pentru refugiați”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul din Florești.

Pivariu a precizat că, la ora acutală, în comuna Florești, sunt cazați refugiați ucraineni în peste 30 de apartamente, iar unii dintre ei au cerut și locuri de muncă.

„Sunt peste 50 de refugiați în acest moment la noi. Ne așteptăm să vină și alții în zilele următoare. Suntem foarte bine organizați la nivelul comunei Florești. Toată lumea este într-un parteneriat pentru această problemă. Am rămas foarte uimit și impresionat de oamenii care vor să-și ajute semenii aflați într-o asemenea situație.

Am discutat și cu refugiații și am auzit povești de viață incredibile. Sunt din toate zonele, din Kiev, din Harkov, dar și altele. Pe lângă locurile de cazare ocupate deja, mai avem 15-20 de apartamente disponibile. De asemenea, mai avem încă 100 de locuri oferite de un agent comercial care ne-a spus că vrea să ajute și el. Acestea vor mai crește”, a afirmat edilul Floreștiului.

Comenteaza