Finanțări tăiate și directori demiși! Avertisment pentru școlile din Cluj: "Curțile rămân deschise"

Finanțări tăiate și directori demiși! Avertisment pentru școlile din Cluj: "Curțile rămân deschise"

Școlile din Cluj-Napoca care nu-și vor deschise curțile pe perioada vacanțelor de vară, pentru ca copiii să se poată juca în voie, vor fi aspru sancționate. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Lucrurile sunt foarte clare. Dacă vreo uniate școlară își va mai permite să sfideze această regulă de bun simț, să lași curțile școlilor deschise pentru copii, ca să poată face mișcare și sport și să nu se joace printre mașini, acest lucru îl voi trata cu maximă seriozitate. Am parteneriat serios cu domnul inspector școlar Valentin Cuibus, de a sancționa unitățile școlare care nu respectă această decizie, care e scrisă și e hotărâre de Consiliu Local din 2009, nu e nimic nou. Vom trece la sancțiuni, pe care le putem da noi. Vom diminua resursele bugetare pe care le alocăm la școlile respective, nu vor primi decât strict ceea ce este pe lege și cu aia nu vor putea să trăiască. Dacă primăria își retrage sprijinul financiar de bază, se închid jumătate școlile din oraș. În al doilea rând, voi cere schimbarea directorilor. Eu am un reprezentant al primarului, dumneavoastră un altul al Consiliului Județean și cu Inspectoratul Școlar de partea noastră putem constitui o majoritate în consiliu de adminitrație pentru a schimba directorii care nu au decența de a respecta decizia comunității noastre", a declarat edilul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local. 

Primăria Cluj-Napoca şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj au cerut tuturor unităţilor de învăţământ din Cluj-Napoca să deschidă terenurilor de sport din curţile şcolilor pentru elevi pe perioada vacanţei de vară zilnic între orele 10.00 – 20.00. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza