Filmul românesc 3D "Dopul scuză mijloacele" a intrat în producţie

Filmul românesc 3D
Lungmetrajul în format 3D românesc "Dopul scuză mijloacele", scris şi regizat de Mihai Ionescu, a intrat recent în producţie.

Filmul "Dopul scuză mijloacele" este produs de GEF Art Film, în studiourile Castel Film.

"Acest scurtmetraj îşi propune să fie primul dintr-o fantezie vizual-cinematografică în trei părţi. Dacă vom reuşi să găsim sursele de finanţare, vom avea peste un an, un an şi jumătate primul film românesc de lung metraj în format 3D", a declarat producătorul delegat Alexandru Spătaru.

Vezi aici detalii despre primul film 3D românesc, produs la Cluj

"Dopul scuză mijloacele" este titlul primei părţi, cu o durată de aproximativ 30 de minute şi este realizat cu ajutorul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC). Scenariul este bazat pe o idee de Cip Ieşean şi a câştigat concursul de selecţie din cea de-a doua sesiune a concursului de finanţare CNC din 2010.

Potrivit regizorului Mihai Ionescu, "este vorba despre un film-experiment bazat pe o întâmplare tragicomică, tratată în cheie suprarealistă. Din punct de vedere vizual, filmul se situează la polul opus stilului minimalist cu care ne-am obişnuit", atât regizorul, cât şi producătorul dorind să ofere publicului o experienţă vizuală cât mai bogată. "De aceea am construit un decor special şi am apelat la expertiza Media Pro Magic Factory pentru a realiza complicatele extensii virtuale de decor", spune regizorul.

Filmul este o satiră a unei societăţi neputincioase, invalidă, infirmă, incapabilă să-şi poarte de grijă din cauza unui sistem fără proceduri. Lipsa acestora determină o succesiune de întâmplări pe alocuri hilare, pe alocuri groteşti sau chiar absurde. Este o poveste suprarealistă, dar bazată pe întâmplări şi poveşti reale auzite, văzute, trăite şi întâlnite în cotidianul imediat.

Printre cei peste 30 de actori pe care îi cuprinde distribuţia filmului se numără Alexandru Bindea - în rolul domnului Zbigniew, Mihai Gruia Sandu, George Ivaşcu, Ruxandra Enescu, Monica Davidescu, Irina Movilă, Dragoş Stemate, Ovidiu Cuncea, Gavril Pătru, Vitalie Bantaş, Alexandru Georgescu şi alţii.

Gef Art Film este casa de producţie cinematografică care a gestionat filmele "Uriaşul" şi "Despre alte mame" ale regizorului Mihai Ionescu, ultimul titlu fiind recompensat cu premiul special al Festivalului Internaţional de la Moscova.

În anul 2011, casa de producţie a fost selecţionată de Centrul Naţional al Cinematografiei în sesiunea de concurs din luna septembrie, cu proiectul cinematografic "Cutia de ghete", un scenariu după nuvela cu acelaşi titlu a lui Titus Popovici.

Etichete
Comenteaza