Filme franceze şi francofone într-un program al CCF la Cinema Mărăşti. Vezi programul

Filme franceze şi francofone într-un program al CCF la Cinema Mărăşti. Vezi programul
Filme franceze difuzate gratuit la cinematograful Mărăşti, în primul weekend al fiecărei luni, într-un program lansat de Centrul Cultural Francez şi Primăria Cluj-Napoca.

În acest an, în fiecare prim weekend din lună, cinematograful Mărăşti va găzdui filme franceze şi francofone recente, pentru întreaga familie. Programul oferit de Institutul francez cuprinde lung metraje de ficţiune, documentare, scurt metraje sau filme premiate în marile festivaluri şi favorizează producţiile care sunt accesibile pentru toate vârstele.

"Ideea este de a crea momente conviviale şi interesante care merg dincolo de simpla proiecţie şi o transformă într-un moment festiv : acompanierea spectatorilor cu o mică prezentare a filmului, oferirea de dosare pedagogice profesorilor de franceză care doresc să participe la film alături de elevii lor şi pe care le vor putea utiliza la orele de curs; invitarea unor regizori francezi să îşi prezinte creaţiile, organizarea de evenimente speciale pentru copii, în special în cadrul Festivalului de film pentru copii şi adolescenţi CLAP ! în luna decembrie", spun oficialii CCF.

Iată programul pentru lunile martie, aprilie şi mai:

- 2, 3, 4 martie 2012 - film de ficţiune - « Potiche / Nevasta la putere »

- 7, 8 aprilie şi proiecţie specială în 5 aprilie - filme documentare realizate
de Vladimir Léon, cu participarea regizorului

- 4, 5, 6 mai 2012 - Proiecţii ale Festivalului Très Courts (scurt metraje)

Comenteaza