Fiica bărbatului decedat după protest: "Nu a mai avut hemoragii până acum"

Fiica bărbatului decedat după protest: "Nu a mai avut hemoragii până acum"
| Foto: hotnews.ro

Bărbatul din Turnu Măgurele a decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018, după ce, pe 10 august, a participat la protestul din Piaţa Victoriei. 

Fiica lui Ilie Gâzea, protestatarul decedat după mitingul din 10 august, este încă foarte afectată de cele întâmplate, iar cea mai mare nemulțumire a ei este aceea că tatăl ei nu a putut fi transferat la Floreasca, din lipsă de paturi:

"Eu nu știu ce să vă zic, pentru că, de principiu, gazele lacrimogene afectează în primul rând căile respiratorii. El a mai avut probleme de sănătate, dar în niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problemă până în seara de Sfânta Mărie când a avut hemoragie, m-a sunat mama. El acum este încă în spital și nu știu când ni-l va da. E posibil să nu ni-l dea nici mâine, dar noi deja am vorbit peste tot pentru organizarea înmormântării. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decât 3 zile. Și până acum nimeni n-a rezolvat nimic și nu știu când vom putea să-l luăm pe tata acasă. Momentan, așteptăm să ne spună. Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să îl transfere de urgență la Floreasca, dar ne-au spus că nu sunt paturi acolo. Asta e România. Înainte a mai avut o fisură la stomac, dar niciodată hemoragii. Și eu știu că a fost gazat în Piață. După care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet și sunt sigură că se va lămuri cauza...", a declarat Cătălina Gâzea pentru Liber în Teleorman.

Potrivit unui comunicat de presă remis presei, luni, de Spitalul Judeţean Alexandria, bărbatul din Turnu Măgurele, care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, a fost diagnosticat cu ulcer.

“La Spitalul Judeţean s-a prezentat în data de 15 august, prin transfer, un pacient de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin malenă şi sindrom anemic sever. Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie Intensivă unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic”. 

Tot luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a informat că, Ilie Gâzea, a primit îngrijiri de la echipajele SMURD din Piaţa Victoriei şi i s-a propus transportul la un spital din Bucureşti, "acesta refuzându-l sub semnătură".

"În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

DSU mai informează că, în urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură".

 

Comenteaza