FESTIVALURILE in centrul Clujului ii impart pe clujeni in doua tabere: ''Cum va permiteti sa deranjati cetatenii ce merg zilnic la servici'' vs ''Lasati oamenii sa se distreze''

Electric Castle s-a mutat, pentru o saptamana, in oras. Clujenii se plang de galagia de la scene, de faptul ca nu mai pot parca in centru si ca nu se pot odihni seara, in coditiile in care lucreaza in ziua urmatoare. Urmeaza Untold si alte evenimente, pana spre jumatate lui septembrie.

EC Special se desfasoara pana in 15 august in Piata Unirii, Kogalniceanu si Cetatuie. Dupa el urmeaza Zielele Maghiare si Untold. Oamenii sunt nemultumiti de desfasurarea acestor evenimente in zone rezidentiale, in special in cursul saptamanii, cand se lucreaza.

''Am trecut chiar acum pe Kogalniceanu, unde un dorel de la EC_Special taia de zor cu flexul stalpisorii de protectie plantati in fata la Racovita pe banii clujenilor din Bugetul Local. Am intrebat daca e cineva de la Primarie si mi s-a raspuns ca NU e treaba lor sa-i controleze. Am stat vreo 15’ si NU a aparut nici un politist local. Domnul Boc, ati adus electoral si zadarnicind combaterea pandemiei, acest festival fix in Centrul Istoric - eveniment de mare succes numai in atmosfera satului-castelului Bontida si nu in atmosfera-arhitectura ne-baroca seculara clujeana. Devine un kitsch ordinar si il aruncati in derizoriu. De ce? .Ati inebunit de tot? Unde sunt functionarii responsabili din Primarie sau Politia Locala sa supravegheze si intervina imediat cand se distruge mobilierul stradal si bunurile intregii comunitati ? Ati luat orasul pe persoana fizica? Suportati dvs. personal toate distrugerile pe care le fac organizatorii-festivalierii in aceste zile? Ce contract ati semnat pentru interzicerea distrugerilor si imputarea pagubelor vinovatilor? Cum va permiteti sa deranjati cetatenii ce locuiesc in zona centrala ce merg zilnic la servici si doresc sa se odihneasca, fara macar sa le cereti parerea sau cel putin sa-i anuntati din timp ce aveti de gand sa faceti ? Datorita "secretului" bine pazit despre iarmarocul stradal, pana acum 3 zile nimeni nu si-a dat seama ca atacati salbatec strada Kogalniceanu, linistita si cu abonamente la locuri de parcare'', scrie un clujean pe grupul Clujul Civic.

Multi alti cetateni il sustin, dar sunt si oameni care sunt de parere ca astfel de evenimente ajuta la economia Clujului: ''Baliverne!! Ma bucur enorm de mult ca au reinceput evenimentele!!'', ''De dragul economiei putem sacrifica vre-o 150 de clujeni. E pentru binele comunității'', ''Lasati oamenii sa se distreze si nu mai fiti atat de rai .... e vorba de cateva nopti pe an ..... in alte tari se poate si la noi nu??? Daca nu va convine mutati-va !!!!!''.

''Noi, cei care locuim în zona lulius park trebuie să suportăm hărmălaia toată vara! Nimănui nu-i pasă că este zonă rezidențială si apa amplifică zgomotele! Răsună muzica ca la balamuc, toate evenimentele posibile aici sunt ținute'', ''De pe Kogălniceanu Politia Locala a ridicat si mutat masinile fără să anunte proprietarii in prealabil . Pe parbrizul unor masini am văzut niște fițuici pe care scria ca se va tine un eveniment cică cultural si sa-ti muti masina anunt semnat de NIMENI . Adică o hârtie fără valoare legală cu ce drept sa făcut acest lucru . De ce nu a avut curajul primăria sau politia locală să se semneze pe aceste fițuici . Riveranii unde au posibilitate să parcheze dacă au avut abonamente de parcare pe aceste străzi ?'', De ce crede oare boc că trebuie să ascultăm cu toții și este pe placul tuturor, muzica acestor festivaluri? Când e gălăgie noaptea pe străzi chemi poliția, acum de ce este excepție dacă poate unora și mulți nu le place? De ce crede că tot ceea ce propune el pentru clujeni place tuturor? De ce nu a amenajat in atâția ani de când organizează festivaluri un loc izolat în care să deranjeze cât mai puțin atât oamenii cât și traficul? Dacă el face din fiecare zi, o zi de sărbătoare, mai există oameni care lucrează sau care pur si simplu vor liniște. Si mai este si pandemia... care se pare că dacă este ordin politic nu se răspândește cum a fost la vot, apoi aflăm că raportările au fost măsluite cu -25%''.

''Stau pe un balcon din Marasti si fumez o tigara. Din fata mea pare sa se auda ceva bubuieli si se mai vad cate ceva flashuri de lumina. Intrucat ma aflu la ceva distanta, nu pot spune ca ma deranjeaza, dar sunt empatic cu cei aflati la doi metri de "epicentru", atat locatari, cat mai ales pacientii din spitale  Era sa uit, bubuiala a inceput pe ora 22 si ceva, sau cel putin eu atunci am inceput sa o aud. Exact asa, bubuiala la ora 22, imediat 23 intr-o zi lucratoare. Sa inteleg ca asa va fi pana prin 19 august? '', scrie un alt clujean.

Au urmat comentariile altor clujeni: ''Asta e pretul platit pentru un eveniment “mai safe decat la restaurant”', ''Urmeaza Untoldul, acolo va fi jale!!'', ''S-a încheiat la 23 totul. Pana în 15 august. Hai sa nu fim hateri și mai catolici ca papa că nu deranjează pe nimeni. Iar s-a umflat civismul în unii, dar la ședințele de CL nu merge nimeni sa își spună nemulțumirile. Pentru ca comoditatea e mare, e mai ușor să urlăm pe internet a pagubă'', ''Am stat puțin cu sufletul la gură, noroc ca s-a oprit. Poziționarea apartamentului în care locuiesc face ca de fiecare dată când sunt evenimente de genul, bassul sa fie foarte amplificat în camera unde dorm, așa că e o adevărată plăcere să îmi bubuie capul la propriu. Oricum în seara asta cred ca și aerul mai umed a ajutat la propagarea sunetului că în weekend nu s-a auzit așa tare''.

Comenteaza