A început la Cluj-Napoca "festivalul cozilor la eliberarea abonamentelor CTP" / "Cu 4 ore de stat la coadă, nu cred că este SmartCity"

A început la Cluj-Napoca "festivalul cozilor la eliberarea abonamentelor CTP" / "Cu 4 ore de stat la coadă, nu cred că este SmartCity"
| Foto: https://www.facebook.com/groups/clujulcivic

Deşi mesajul primarului pentru a nu îngreuna traficul din oraşul Cluj-Napoca era ca studenţii să îşi lase maşinile acasă şi să circule cu transportul în comun, aceştia mai că ar da fuga înapoi acasă după maşinile personale decât să mai stea la cozile CTP pentru abonamente.

Sunt cozi la toate ghişeele CTP pentru eliberat abonamente, iar procedurile stufoase pentru a dovedi că eşti student în Cluj-Napoca şi că vrei să asculţi de primarul Emil Boc, circulând cu CTP-ul, îi ţin pe tineri în stradă cu orele.

Clujenii de pe grupul de Facebook Clujul Civic se întreabă cum se face că această companie tocmai a mai luat un premiu la Gala „Tranzit 2022” - pentru al cincilea an consecutiv, C.T.P. Cluj Napoca s-a clasat pe locul întâi la categoria “Cel mai eficient operator de transport urban din România” -, când de fapt compania pare încremenită în timp la digitalizare. Cu atât mai mult cu cât Clujul produce atâta amar de IT-işti chiar şi pentru export. 

"Festivalul cozilor la eliberarea abonamentelor pentru elevi şi studenti. La Gară, la Bucium, la Operă, oriunde e coadă. Mai aşteptăm vreo săptămână, două că poate se mai eliberează, până atunci cheltuim câte 6-12 lei pe zi ca să facem ping-pong între casă şi 2 corpuri de facultate din cartiere diferite. Oare nu s-or putea elibera abonamentele astea şi altfel?", trage un semnal de alarmă o postare de pe Clujul Civic. 

"Unde vreți să se elibereze digital când cetepe-ul nu are pagină pe rețelele de socializare? Și după enșpe ani încă mai trebe studcard/isic/alt-card-degeaba ca să faci abonament anul domnului 2022, în clujul de 5 stele, silicăn velei", a scris altcineva pe pagina de Facebook. 

"Nu s-a inventat bicicleta, trotineta, pejosul?" / "Serios ? Nu prea este cu 4 ore stat la coada ! Nu cred ca este smartcity" / "Este o foarte mare rușine să ai o astfel de instituție complet blocată în anii 90. Un management pentru trecut, executat de oameni "trecuți", au fost câteva dintre comentariile ironice care au curs pe Facebook, fie la adresa companiei, fie la adresa studenţilor care au avut altfel de aşteptări cu privire la oraşul de 5 stele, Cluj-Napoca.  

Comenteaza