Video “Festivalul” coronavirusului din Dej: zeci de persoane duse cu ambulanțele la Cluj

“Festivalul” coronavirusului din Dej: zeci de persoane duse cu ambulanțele la Cluj

Numărul persoanelor depistate pozitiv cu infecția cu noul tip de coronavirus în comunitățile de romi din Dej a depășit pragul de 50.

De mai multe zile ambulanțele clujene nu mai fac față pentru a transporta la spitalele din Cluj-Napoca persoanele confirmate pozitiv, bilanțul în comunitățile de romi din Dej depășind 50 de persoane, conform Someșeanul.

După ce vineri seară 26 de persoane au fost ridicate de la două adrese din municipiu, sâmbătă după-amiază a venit rândul altui lot de confirmați să fie ridicați de la domiciliu și transportați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. Vârsta acestora este cuprinsă între 1 și 68 de ani.

VEZI Ziua cea mai neagră a coronavirusului la Cluj

Sâmbătă dimineață a fost la Dej prefectul Mircea Abrudean, însoțit de șeful Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Mircea Rus, primarul Costan Morar și șeful Poliției Municipiului Dej, Alin Câmpean. Aceștia s-au deplasat în teritoriu, într-o vizită în teren în comunitățile cu cazuri confirmate, pentru a verifica măsurile de izolare luate în privința acestor familii.

”Vorbim despre izolarea completă a celor patru comunități, un regim de carantinare totală pentru a împiedica răspândirea virusului. Toți cei care sunt depistați pozitiv sunt extrași și duși la spitale dedicate în Cluj-Napoca”, a declarat Mircea Abrudean.

Până acum s-au efectuat peste 100 de teste în comunitățile de romi din localitate, însă la Dej aceste comunități grupează peste 3.000 de persoane. Cei rămași acasă sunt strict supravegheați de forțele de ordine, care au grijă ca ei să respecte izolarea la domiciliu și să nu iasă din locuințe. 

Primele persoane depistate au fost după întâlnirea organizată în comunitatea de romi de către un pastor penticostal. Este vorba despre participanți, dar și de contacți ai acestora. ”A fost vorba de o activitate religioasă realizată cu încălcarea legii și există două dosare penale pe rol”, a spus prefectul Clujului. 

Comenteaza