Foto Festivalul care a transformat o comună într-o mare familie. Efectul TIFF Florești: “Oamenii devin mai buni și mai respectuoși unii cu alții"

Festivalul care a transformat o comună într-o mare familie. Efectul TIFF Florești: “Oamenii devin mai buni și mai respectuoși unii cu alții"
| Foto: facebook.com/TransilvaniaIFF
TIFF Floresti
TIFF Floresti
TIFF Floresti
TIFF Floresti
TIFF Floresti
TIFF Floresti
Al doilea an de TIFF la Florești, un adevărat succes. "Pentru noi este ceva unic"

La fel ca și la ediția din anul trecut, Festivalul Internațional de Film Transilvania a organizat evenimente și în cea mai mare comună din România.

Pe întreaga durată a TIFF 2022, Parcul Poligon din Florești a fost gazda unor serii de activități și proiecții de film, sub titlul "TIFF în familie". Localitatea clujeană este pentru al doilea an consecutiv gazda unor evenimente în cadrul festivalului, iar primarul Bogdan Pivariu se declară încântat de oportunitatea de care beneficiază comunitatea din Florești.

"Noi suntem la a doua ediție în care facem parte din marea familie a TIFF-ului. Spre deosebire de anul trecut, în acest an s-au organizat evenimente pentru familie, pentru cei mici, activități sportive și creative. În plus, a fost câte o proiecție de film în fiecare zi.

Pentru noi TIFF-ul este ceva unic, care a adus în Parcul Poligon și nu doar acolo un vibe de festival, boem. E ceva unic. Toată lumea trăiește în armonie, copiii se joacă, părinți discută. Seara aduce proiecții de film. Se întâmplă lucruri pozitive.

Avem nevoie de evenimente precum TIFF. Un eveniment cultural de asemenea anvergură care are loc în orice comunitate are menirea de a închega comunitatea, iar oamenii devin mai buni și mai respectuoși unii cu alții", a declarat primarul Bogdan Pivariu pentru ZIUA de Cluj.

Copiii, cei mai importanți "beneficiari" ai evenimetelor din parc

De evenimentele de la Florești se bucură cel mai mult cei mici, care au șansă să se joace, dar să și învețe totodată, într-un mediu plăcut și în aer liber.

"Au fost evenimente pentru toate vârstele. Prin prezența reprezentanților ISU, ai Armatei sau Jandarmeriei a avut loc o responsabilizare a celor mici, care au fost foarte încântați. Au avut loc și ateliere de pictură, economie sustenabilă, biologie.

Efervescența cea mai mare a fost în rândul copiiilor, au fost foarte bucuroși având atât de multe opțiuni. Și părinții au fost încântați că cei mici se simt atât de bine. Chiar mi-a transmis un părinte că nu a mai fost de mult timp într-un loc în care copilul să aibă atâta răbdare", a spus edilul.

Numărul participanților s-ar putea dubla față de anul trecut

Dacă la ediția din 2021 aproximativ 3.000 de persoane au asistat la proiecțiile de film de la Florești, primarul Bogdan Pivariu se așteaptă ca în acest an numărul celor prezenți în Parcul Poligon să se dubleze.

"La proiecția de joi seara a fost casa închisă, au participat 600 de persoane. Prin parc s-au perindat de-a lungul zilei în jur de 2.000 de oameni. Anul trecut au fost doar la filme 3.000 de persoane. Cred că vom dubla acest număr", a explicat Bogdan Pivariu.

Evenimentele TIFF de la Florești continuă până duminică seară, cu activități pentru toate vârstele și proiecții de film.

Comenteaza