Fermierii clujeni au protestat în faţa Prefecturii

Fermierii clujeni au protestat în faţa Prefecturii
Fermierii clujeni au protestat în centrul municipiului, nemulţumiţi că subvenţia pentru animalele pe care le deţin este plătită cu întârziere şi are o valoare mai mică decât cea promisă de autorităţi.

 

Peste 100 de fermieri din judeţ s-au adunat joi în faţa Prefecturii din Cluj-Napoca, în încercarea de a-şi face auzite nemulţumirile. Oamenii au venit din împrejurimile municipiului pentru a protesta faţă de autorităţi, reproşându-le acestora că nu le plătesc subvenţiile și nu îi ajută sub nici o formă să își valorofice produsele.

"Subvenţiile, deşi trebuiau să fie plătite cel puţin în luna februarie, la fel ca în fiecare an, nici până acum nu au fost plătite. Ştiţi bine că a apărut ministrul la televizor care a promis că va plăti. Ajutoarele de stat pentru controlul oficial al producţiilor din luna noiembrie nu au mai fost achitate, subvenţia pe motorină - tot aşa", explică unul dintre protestatari.

Fermierii, atât crescători de vaci, cât şi oieri au venit "înarmaţi" cu pancarte şi au strigat minute bune în şir. Unul dintre protestatari a venit la protest cu un berbec, în timp ce alţii au adus sticle de lapte pe care le-au oferit gratuit trecătorilor.

"Nu m-a lăsat să vin singur, a vrut și el să vină la proteste. Am ieşit în stradă pentru neajunsurile pe care le avem, pentru minciunile pe care ni le adresează guvernanţii. Ne amăgesc, ne mint că o intrat banii de subvenţie. Ne-o tăiat subvenţia, de la 38 de lei ne dă 28 de lei. Şi nici ăia nu ne rămân, că trebuie să plătim impozit 10 lei. Pe urmă, atâtea medicamente de cumpărat... se fac atâtea tratamente de oi încât nu vă puteţi da seama. Nu rămânem cu absolut nimic", spune bărbatul care şi-a adus berbecul la protest.

Fermierii au ameninţat că dacă situația nu va fi rezolvată, vor continua să iasă în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirile.

Etichete
Comenteaza