Femeie din Turda, înşelată cu 2.700 de euro prin telefon

Femeie din Turda, înşelată cu 2.700 de euro prin telefon
O femeie din Turda a fost înșelată, printr-o discuţie telefonică, după ce un bărbat care s-a recomandat ca fiind soțul ei, plecat la muncă în străinătate, i-a spus că are nevoie de bani după ce a accidentat cu mașina un pieton.

"La data de 18 martie, victima a fost contactată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi soţul ei, plecat la muncă în străinătate. Acesta i-a relatat femeii că a accidentat cu maşina un pieton, fără a da alte detalii. Convorbirea celor doi a fost întreruptă de un bărbat, care a intervenit şi s-a recomandat drept avocatul din oficiu al „soţului ei". Acesta i-a explicat victimei că pietonul accidentat de bărbat este internat în spital. La solicitarea falsului avocat, femeia a depus bani într-un cont pe numele lui Viţă Marian Costinel, respectiv 1.000 euro şi 1.700 euro, bani necesari pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale în cazul aşa-zisei persoane accidentate", se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Cluj.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Anca Bolba, autorul înşelăciunii nu a fost încă depistat. Dacă va fi prins, acesta riscă între 6 luni şi 12 ani de puşcărie.

Pentru ca astfel de cazuri să nu se repete poliţia le recomandă clujenilor:

• Fiţi sceptici atunci când sunteţi contactat telefonic de către persoane necunoscute.
• Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont).
• Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani.
• Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont.

Comenteaza