Federaţia pentru Protecţia Animalelor atacă la Curtea Constituţională legea care permite eutanasierea animalelor. "Va fi baie de sânge!"

Federaţia pentru Protecţia Animalelor atacă la Curtea Constituţională legea care permite eutanasierea animalelor.
Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor, înfiinţată la Cluj, va ataca la Curtea Constituţională legea care permite autorităţilor locale să eutanasieze animalele fără stăpân, lege aprobată astăzi de Camera Deputaţilor. „Noi şi avocaţii noştri considerăm că acest proiect de lege e ilegal şi neconstituţional", spune preşedintele federaţiei, Radu Ţărmure, pentru ziuadecj.ro.

„Nu mai aveam nevoie de o dovadă în plus că avem o clasă politică laşă,populistă şi incompetentă, pot spune şi coruptă, dar şi criminală. Este o măsură populistă, la modul mascat", spune Ţărmure privind legea aprobată astăzi de deputaţi, despre care preşedintele federaţiei spune că sunt „laşi" pentru faptul că au pasat responsabilitatea în sarcina autorităţilor locale.

„Laşitate se numeşte această mârşavă delegare de competenţe către Consiliile Locale, unde ajung personaje care în marea lor majoritate nu au calificare în acest subiect. Este foarte grav ce se întâmplă, din cauza mentalităţii pe care o au. Trebuiau să aibă curajul s-o decidă la nivelul lor", a mai spus Ţărmure. El subliniază că măsura este foarte periculoasă şi că este „foarte clar" că multe autorităţi locale vor aproba eutanasierea animalelor, în baza acestei legi. „Se va trece la uciderea animalelor. Dacă în ultimii ani - 2008 - 2011, ani în care este în vigoare legea care interzice eutanasierea animalelor sănătoase, în adăposturile publice s-au întâmplat grozăvii , ce va fi de acum încolo? Baie de sânge", spune el.

Câinii maidanezi vor putea fi eutanasiaţi, a decis astăzi Camera Deputaţilor. Votul final pe lege a fost aplicat astăzi, decizia cu privire la soarta maidanezilor va reveni consiliilor locale din fiecare oraş. Realitatea TV spune că reprezentanţii Opoziţiei s-au abţinut de la vot, "au refuzat să voteze, au părăsit băncile şi au patrulat printre rândurile băncilor Puternii pentru a-i supraveghea cum votează".


Autorităţile locale vorputea eutanasia câinii în 30 de zile de la capturare, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi. Legea a fost vehement contestată în ultimele luni de iubitorii de animale, dar şi de organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor din ţară şi din străinătate. De altfel presa a fost bombardată în ultimele


Legea a fost adoptată cu 168 de voturi pentru, 111 împotrivă şi 14 abţineri.

Camera Deputaţilor este forul decizional în acest proiect de lege, după ce Senatul l-a adoptat deja încă din 2007.

Comenteaza