“Familionul, familionul, hai la joc!”. Când are loc Târgul de Crăciun din Cluj în 2019

“Familionul, familionul, hai la joc!”. Când are loc Târgul de Crăciun din Cluj în 2019

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca își deschide porțile, în 22 noiembrie 2019, în Piața Unirii și poartă ideea de „familion” într-o nouă direcție: aceea a jocului, a “jucatului” împreună. Așadar, anul acesta, familionul se va strânge în jurul bradului la Târgul de Crăciun Cluj-Napoca, sub îndemnul “Familionul, familionul, hai la joc!”

Târgul de Crăciun 2019 își așteaptă vizitatorii, între 22 noiembrie și 31 decembrie. în Piața Unirii revin căsuțele frumos decorate, aromele de ciocolată caldă și vin fiert, patinoarul, serile de colinde și de concerte, animația stradală, Căsuța Chițibușuri, Căsuța Moșului și luminițele de sărbători. De asemenea, copiii se vor putea plimba cu Tramvaiul lui Moș Crăciun. 

Târgul aduce și câteva elemente de noutate față de anii precedenți. Temerarii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activități de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracții din târg și le va testa abilitățile de detectiv. Programul Căsuței Moșului, va include, pe lângă tradiționalele ateliere și sesiuni de jocuri pentru toată familia, și o activitate de tipul escape room, în care cei mici vor avea la dispoziție doar 30 de minute să găsească registrul lui Moș Crăciun și să-și treacă numele pe lista copiilor curioși.

Atracțiilor permanente ale târgului li se vor adăuga un carusel cu luminițe, un iglu care găzduiește o familie de urși polari, o moară (jocul) de mari dimensiuni și o iesle de Crăciun. Personajele principale ale temei de anul acesta - calul cu coarne, omul de zăpadă din zaruri și domino joker - au coborât din poveste și vor fi alături de noi în piață.

Programul artistic de la scenă va include, pe lângă reprezentațiile artiștilor consacrați, și momente ale unor artiști aflați la început de drum, recrutați în cadrul unui program de tipul „scenă deschisă”. 

Anul acesta se vor colecta fonduri pentru două proiecte ale celor de la Beard Brothers, și anume pentru
beard mobile, primul proiect social de acest fel din România, care are scopul de a pune la dispoziția persoanelor cu dizabilități o metodă de transport adecvată nevoilor lor, și pentru ambulanța socială, un vehicul echipat să ofere servicii medicale, asistență socială și consultanță juridică românilor care locuiesc în zone rurale izolate sau comunități cu risc de marginalizare.

 

Comenteaza