Facebook lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruţi din România

Facebook lansează un sistem de alertă pentru a ajuta la localizarea copiilor dispăruţi din România

Facebook va implementa sistemul AMBER Alert în România, printr-un parteneriat cu Poliţia Română. Dacă un copil dispare, Facebook va distribui o alertă persoanelor din zonele în care acesta a fost văzut ultima dată.

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care vorbim de un copil dispărut, a cărui viață poate fi în pericol.

După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit, este rugat să anunţe imediat poliţia.

Alertele vor include informaţii detaliate şi o fotografie a copilului. Oamenii vor putea să acceseze alerta şi ulterior, pentru detalii pe care le-au pierdut din vedere la momentul respectiv, şi să o distribuie către prieteni.

"Suntem mândri să colaborăm cu Poliţia Română pentru a aduce AMBER Alert la dispoziţia comunităţii româneşti, pentru a ajuta copiii şi familiile acestora. Atunci când un copil este dat dispărut, cel mai important lucru pe care îl putem face este să transmitem informaţii publicului cât mai repede posibil. Prin intermediul alertelor AMBER de pe Facebook, care oferă informaţiile corecte persoanelor potrivite, într-un timp scurt, sperăm să reunim copiii dispăruţi cu familiile lor", a declarat Emily Vacher, director, Trust & Safety la Facebook, conform Agerpres.

Specialiștii spun că şansele de a găsi un copil dispărut cresc atunci când sunt implicaţi cât mai mulţi oameni în misiunile de căutare - mai ales în primele 24 de ore.

"În fiecare zi, oamenii utilizează Facebook în moduri diferite pentru scopuri diverse, de la a trimite felicitări de ziua de naştere a unui prieten, la a partaja fotografii cu membrii familiei care locuiesc departe. Însă, cu câţiva ani în urmă ne-am dat seama că se întâmplă ceva extraordinar - oamenii foloseau Facebook pentru a-şi încuraja prietenii şi familia să găsească copii dispăruţi. În mai multe cazuri, oamenii au luat măsuri după ce au văzut o postare sau o fotografie în News Feed. Astfel un copil a fost adus acasă în siguranţă", explică reprezentanții Facebook.

În octombrie 2016, a fost emisă o alertă AMBER pentru o fetiţă de 4 ani, ce a fost răpită în Florida, SUA. Kaytlin Brown, tehnician în anestezie la Spitalul Baptist East din Memphis, se afla în pauza de prânz când a recunoscut copilul dispărut. Reacţia rapidă a acesteia a dus la salvarea fetiţei, se mai precizează în comunicatul Facebook.

Comenteaza