Explozie la metrou în Sankt-Petersburg. Cel puţin nouă morţi şi 50 de răniţi VIDEO

Explozie la metrou în Sankt-Petersburg. Cel puţin nouă morţi şi 50 de răniţi  VIDEO
O explozie a avut loc, luni, într-o staţie de metrou din oraşul rus Sankt-Petersburg, soldat cu cel puţin nouă morţi, 50 de persoane fiind rănite. Bomba găsită într-o altă stație a fost dezarmosată.

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a transmis condoleanţe, luni, în urma exploziei produse la metroul din oraşul rus Sankt-Petersburg, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

"Cea mai profundă compasiune pentru cei afectaţi de explozia din Sankt-Petersburg, pentru cei dragi lor şi pentru poporul rus", a transmis Jens Stoltenberg prin Twitter.

Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat de Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului (NAK), cel puţin nouă persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, unele fiind în stare gravă. Douăzeci şi două de persoane au fost spitalizate.

Igor Dodon: Obiectivul atacului de la Sankt-Petersburg,a da o lovitură eforturilor antiteroriste ruse

Obiectivul atacului comis la metroul din Sankt-Petersburg este a da o lovitură Rusiei şi a preşedintelui Vladimir Putin, care combat terorismul internaţional, afirmă preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, citat de site-ul agenţiei Sputnik.

"Terorismul internaţional nu are frontiere, naţionalităţi sau religie. Oricine a comis această crimă a avut obiectivul de a da o lovitură Rusiei şi preşedintelui, care au sfidat terorismul internaţional şi efectuează operaţiuni antiteroriste eficiente în diverse zone ale lumii", a transmis Igor Dodon.

Statele Unite şi Marea Britanie exprimă solidaritate cu Rusia după explozia de la Sankt-Petersburg

Ambasadorul României în Rusia, apel pe Facebook după explozia din Sankt Petesburg

"A avut loc o singură explozie, în momentul în care trenul a sosit în staţia Institutul Tehnologic venind din Sennaia Ploşcead", a declarat un oficial citat de site-ul agenţiei Reuters.

Circulaţia în întregul sistem al metroului din Sankt-Petersburg a fost suspendată în urma incidentului.

Procuratura Generală din Sankt-Patersburg a evocat ipoteza unui "atac terorist".

Explozia a avut loc într-un tren de metrou care se deplasa între staţiile Institutul Tehnologic şi Sennaia Ploşcead, a anunţat Comisia rusă pentru Combaterea Terorismului.

Potrivit presei ruse, două vagoane au fost avariate grav în urma deflagraţiei, dar nu este clar dacă au fost sau nu două dispozitive explozive.

Un alt dispozitiv exploziv, în stare intactă, a fost dezamorsat într-o altă staţie de metrou.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe în urma exploziilor produse luni în staţii de metrou din oraşul Sankt-Petersburg, explicând că sunt analizate toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist.

"Cauzele exploziilor nu se cunosc; sunt luate în calcul toate ipotezele, inclusiv cea a unui atac terorist", a declarat Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass."A fost un dispozitiv exploziv fabricat cu elemente distructive", a transmis postul Rossiya-24.

Atacul a avut loc în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, se află luni în Sankt-Petersburg, unde se întâlneşte cu omologul său belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că preşedintele a fost informat despre incident.

În urma deflagraţiei, mii de oameni au fost evacuaţi din şapte staţii de metrou.

_______________________

"Explozia a avut loc în staţia de metrou Sennaya Ploşcead, mai multe persoane fiind rănite", a declarat un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Sankt-Petersburg, citat de site-ul agenţiei Tass.

În staţia de metrou se poate observa fum dens în urma deflagraţiei.

Conform unor surse citate de presa rusă, mai multe persoane au fost rănite, relatează Mediafax.

Deocamdată, nu este clar dacă a fost un atac terorist sau este vorba de o explozie accidentală.

 

Comenteaza