Explozie eşuată la turnul de 204 de metri din Dej

Explozie eşuată la turnul de 204 de metri din Dej
Explozia turnului de 204 metri de la fostul combinat de fibre suintetice din Dej a avut loc în urmă cu câteva minute, însă turnul nu a picat.
La baza turnului au fost montate 150 de kilograme de dinamită, explozia a avut loc, turnul s-a clătinat, dar nu a căzut.

“Verificăm dacă a explodat toată dinamita pusă acolo şi totodată urmează să stabilim dacă va mai avea loc o explozie peste o oră sau se amână pentru zilele următoare, după ce va fi verificată situaţia”, a precizat primarul Morar Costan.

UPDATE. Reprezentanţii unei firme care îşi are sediul în apropierea turnului sunt foarte îngrijoraţi de situaţie, deoarece nu ştiu în ce direcţie ar putea pica turnul de acum încolo şi spun că bunurile pe care le au acolo nu sunt asigurate, singura soluţie de recuperare a eventualelor daune ffiind acţionarea în judecată a celor care au pus explozibilul.

Este vorba de o fabrică de prelucrare primară a lemnului, iar valoarea bunurilor se ridică la 50.000 de euro, potrivit administratiorului societăţii.

Zona de jur împrejurul turnului a fost curăţată în vederea exploziei. În mod normal turnul trebuia să cadă în urma exploziei controlate în partea dreaptă, însă cum acest lucru nu s-a întâmplat nu se ştie în ce direcţie ar putea cădea turnul.


Etichete
Comenteaza