Exasperată de impozitul exorbitant, o româncă ameninţă că îşi va "dărui" Mercedesul primăriei

Exasperată de impozitul exorbitant, o româncă ameninţă că îşi va
Exasperată de impozitul exorbitant pe care sora sa îl plăteşte pentru un Mercedes vechi de 17 ani, o româncă stabilită la Londra, ajunsă la capătul răbdării, i-a trimis primarului Emil Boc un mesaj în care ameninţă că va dona maşina primăriei.

 

Ea se arată indignată de faptul că sora sa este nevoită să plătească un impozit de 400 lei/ lună pentru autoturismul fabricat în 1998. Totul, deoarece maşina este considerată a fi de lux şi este impozitată după capacitatea cilindrică.

"Dle Boc, în anul 2007 i-am dat sorei mele din România o maşină Mercedes ML320 fabricată în anul 1998. Printr-o măsură iniţiată de dvs. impozitul acestei maşini a crescut la 400 lei/lună, deoarece aţi considerat-o de lux. Menţionez că nu e maşină de colecţie, ci o maşină veche de 17 ani. De când a crescut impozitul tot încearcă să o vândă, însă nimeni nu o cumpără.

I s-au oferit 1.000 lire sterline, aproximativ 6.000 lei. Maşina i-am dat-o spre a vizita părinţii noştri în weekend, şi aveţi şi dvs. părinţi care sunt în vârstă şi trebuie vizitaţi periodic, duşi la spitale. Vă întreb: cum aţi decis că o astfel de maşină este de lux şi trebuie plătit un astfel de impozit, uriaş pentru România?", a scris ea, pe pagina de Facebook a primarului.

Aceasta cere să i se explice de ce posesorii de autoutilitare plătesc un impozit rezonabil, în condiţiile în care ei au posibilitatea să facă profit de pe urma întrebuinţării autovehiculului.

"De ce un posesor de autoutilitară, să zicem, maşină cu care transportă bunuri, face bani din exploatarea maşinii, plăteşte un impozit de 700 lei/AN şi un posesor de autoturism 400lei/LUNĂ? De ce nu se plăteşte impozit în România în funcţie de categoria de autovehicul şi se plăteşte după capacitatea cilindrică?

Dacă aţi luat acea măsură de creştere a impozitului pentru ''lux'', de ce nu a fost aplicat pentru ce s-a cumpărat DUPĂ intrarea în vigoare a legii, în cunoştinţă de cauză oamenii nemaicumpărând produse impozitate atât de mult?", a adăugat ea.

În sfârşitul mesajului, românca ameninţă că, în cazul în care situaţia nu se va remedia, va radia Mercedesul şi îl va face cadou primăriei. "O treime din salariul sorei mele se duce lunar pe impozit. Până la urmă o să vin în ţară, o să o radiez şi o să o parchez în faţa Primăriei Cluj, că vreau să fac act de donaţie către această instituţie", a încheiat aceasta.

Comenteaza