Evaziunea fiscală din panificaţie: 2 administratori prinşi într-o săptămână la Cluj. De ce îi acuză poliţiştii

Evaziunea fiscală din panificaţie: 2 administratori prinşi într-o săptămână la Cluj. De ce îi acuză poliţiştii
Evaziunea fiscală din panificaţie e recunoscută de toată lumea, dar poliţiştii clujeni prind doar două firme într-o săptămână cu control tematic - un administrator care nu a plătit contribuţiile sociale pentru angajaţi şi un altul care nu avea acte pentru produsele de panificaţie pe care le vindea.

Poliţiştii clujeni anunţă azi că au controlat 155 societăţi comerciale şi firme, dar şi 581 mijloace de transport, într-un control tematic între 20 şi 26 septembrie. Rezultatul - 222 amenzi, în valoare de 126.000 lei, cu o valoare a bunurilor confiscate de 4.658 lei.

Între cei prinşi de poliţiştii din Câmpia Turzii se regăseşte administratorul unei societăţi din comuna Luna, acuzat de evaziune fiscală după ce nu ar fi virat la bugetul consolidat al statului, în termenul legal, contribuţiile cu reţinere la sursă reţinute de la angajaţi. Prejudiciul cauzat este de 6.236 lei, nerecuperat.

La punctul de lucru din Cluj-Napoca al unei firme din Chinteni poliţiştii au găsit alte nereguli: comercializa produse de panificaţie şi patiserie fără documente justificative a provenienţei acestora. Administratorul a fost amendat cu 20.000 lei şi 425 produse de panificaţie şi patiserie, în valoare de 1.400 de lei, au fost confiscate.

Amintim, în mai 2012 ministrul desemnat al Agriculturii de atunci, Daniel Constantin (PC), spunea la Cluj evaziunea fiscală din panificaţie este de 60%.

Comenteaza