Europarlamentarul Monica Macovei a venit la Cluj ca să-l susţină pe Emil Boc la alegeri

Europarlamentarul Monica Macovei a venit la Cluj ca să-l susţină pe Emil Boc la alegeri
În vreme ce cu un etaj mai jos ministrul Apărării şi premierul s-au afişat cu candidaţii USL la Primărie şi Consiliul Judeţean, la sediul PDL a venit astăzi fostul ministru al Justiţiei, europarlamentarul Monica Macovei, ca să-l susţină pe Emil Boc.

"Eu am fost cea care a vrut să vină la Cluj, nu m-a chemat nimeni în mod special. Îl susţin pe Emil Boc, îl sprijin", a explicat Macovei într-o conferinţă de presă. "Şi eu sunt ardeleancă, deşi m-am născut în Bucureşti am crescut în Ardeal, în Sângeorz-Băi, la Bistriţa-Năsăud, şi acolo am învăţat ce e bine şi ce e rău, şi cred că la fel a făcut şi Emil Boc. E un fel de şerpuială în politica noastră. Mă simt aproappe de Emil Boc pentru că şi el a trecut, într-o măsură, prin aceeaşi experienţă".

"Eu sunt mândră de ceea ce a făcut el, inclusiv de măsurile nepopulare", a adăugat fostul ministru, enunţând o parte dintre promisiunile lui Boc în campanie, între acestea autostrada Transilvania şi stadionul Cluj Arena. "Emil a contribuit major la menţinerea independeţi Justiţiei, iar cazul Apostu de la Cluj este exemplul suprem", a adăugat Macovei. "Apostu a fost cercetat, iar telefonul nu a sunat. Până în 2004, dosarele se decideau la partid, sau nu la parchet".

Macovei spune că are "mari îngrijorări" cu privire la Guvernul Ponta. "Astăzi se împlineşte o lună de când a venit noul Guvern iar semnalele sunt foarte proaste şi foarte clare, de readucere a steguleţelor roşii şi de punere în pericol a intrării în Schengen. Mergem spre dictatură, şi vorbesc foarte serios", a conchis ea. Macovei a enunţat acestei idei şi în urmă cu două săptămâni, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Ea are un ghimpe şi împotriva lui Marius Nicoară, candidatul USL la Primărie. "A fost trimis acasă de clujeni în 2008, când l-au evoluat şi a pierdut, apoi a intrat în Senat de pe locul 2. Ce a făcut de atunci pentru clujeni?", a spus ea .

În vreme ce la conferinţa de presă a premierului Victor Ponta de la sediul PNL acesta s-a înconjurat de zece reprezentanţi ai USL, între care şi candidaţii la Primărie - Marius Nicoară şi la Consiliul Judeţean - Horea Uioreanu, Macovei a susţinut conferinţa de presă singură în prezidiul sălii de şedinţe a PDL. "N-am nevoie să-mi spună nimeni ce gândesc", a explicat ea. De altfel, singurele activităţi pe care le are Macovei la Cluj sunt conferinţa de presă şi câteva vizite "la instituţii de media, unde mă voi adresa poporului".

Comenteaza