„Escrocul de pe Tinder”, varianta "Theodoor" din Florești. Femeia şi-a vândut apartamentul pentru a-l finanţa pe "iubit"

„Escrocul de pe Tinder”, varianta "Theodoor" din Florești. Femeia şi-a vândut apartamentul pentru a-l finanţa pe "iubit"

Un cetăţean olandez, stabilit în comuna Floreşti, judeţul Cluj a convins o femeie  cunoscută pe Tinder să-şi vândă apartamentul şi să-i dea lui o mare parte din bani.

„Escrocul de pe Tinder” difuzat de Netflix are și o variantă în România, chiar la Cluj. În mare parte, escrocul sentimental care a operat în comuna Floreşti din Cluj a folosit o rețetă similară cu aceea prezentată în documentarul „Escrocul de pe Tinder” difuzat de Netflix pentru a-și însuși agoniseala „partenerei” sale. Escrocii sentimentali își racolează victimele pe aplicații de dating sau rețele de socializare.

Edens Alfons Theodoor și-a cunoscut victima, pe nume Angelova, în februarie 2020, pe aplicația de dating Tinder. El s-a prezentat sub numele de „Theodoor” şi a susţinut că este olandez şi lucrează în Sofia. Pe 1 mai 2020, cei doi s-au întâlnit la Plovdiv, oraşul în care trăia victima. O poveste care începe similar cu cea din documentarul Netflix.

La finalul lunii mai, Theodoor i-a cerut şi a primit de la Angelova 1.600 de euro, pentru presupusul tratament al fiului său, care şi-ar fi rupt piciorul. Bărbatul i-a povestit că a divorţat de soţie şi fiul lor a rămas cu aceasta. I-a propus se mute în Africa În 29 mai 2020, olandezul a cerut-o în căsătorie pe Angelova.

În plus, el i-a propus să-şi vândă apartamentul şi să plece împreună în Africa. Cu o parte din bani ar fi închiriat o casă, iar cu cealaltă ar fi început o afacere: ar fi cumpărat un container cu scutece pentru copii şi l-ar vinde în Africa. I-a promis că-i va returna toţi banii. În 12 iunie, femeia şi-a vândut apartamentul: 23.450 de euro au ajuns în contul Angelovei, iar 27.950 i-au fost daţi în numerar lui „Theodoor”.

După 5 zile, bărbatul şi-a luat hainele şi a dispărut. Angelova a costatat că bărbatul i-ar fi golit şi contul bancar, astfel că a mers la poliţie şi a declarat o pagubă de circa 57.000 de euro. A descoperit că numele falsului iubit era Edens Alfons Theodoor. Abia zilele trecute s-a descoperit că bărbatul locuia în comuna Floreşti, din judeţul Cluj. Bărbatul a fost arestat în 30 decembrie 2021 şi a fost extrădat la începutul lunii ianuarie, scrie gândul.ro care citează Clujust.

Autorităţile bulgare au emis, în data de 4 martie 2021, mandatul european de arestare pe numele bărbatului. În hotărârea Curţii de Apel este prezentată povestea de film a escrocului de pe Tinder.

„În temeiul art. 109 alin. 1 din Legea nr. 302/2004 admite cererea formulată de autorităţile judiciare din Bulgaria cu privire la executarea mandatului european de arestare nr. 5684/2020 din data de 14 martie 2021 emis de către Procuratura Raională din Plovdiv, faţă de persoana solicitată EDENS ALFONS THEODOOR şi dispune predarea acesteia în vederea efectuării urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă, faptă prevăzută de art. 210, alin. 1, punctul 5, art. 209, alin. 1, din Codul penal al Bulgariei”, se arată în soluția Curții de Apel Cluj.

„Escrocul de pe Tinder”, îl are ca protagonist pe Simon Leviev, un obscur cetăţean israelian, care şi-a schimbat numele pentru a putea fi asociat în mod fals cu Lev Leviev, un miliardar israelian din industria diamantelor. Acesta a reuşit prin manipulare şi future-faking, o tactică prin care proiectează un viitor comun cu victima, să extorcheze aproximativ 10 milioane de euro de la diverse victime femei, pe care le ţintea pe aplicaţia de întâlniri Tinder.

Comenteaza