News alert Era sau nu drogat? Anchetă la Urgențe, în cazul tânărului care a provocat un accident mortal

Era sau nu drogat? Anchetă la Urgențe, în cazul tânărului care a provocat un accident mortal

O anchetă internă a fost demarată la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) în cazul șoferului de 19 ani, care a provocat un accident mortal la intrare în Cluj-Napoca, după ce primele analize medicale care indicau prezenţa substanţelor psihoactive au fost ulterior infirmate de către Institutul de Medicină Legală (IML).

"A fost declanşată o anchetă internă la UPU Cluj-Napoca, se vor evalua etapele şi vom analiza dacă putem îmbunătăţi ceva sau nu din această activitate. Ideea este de a nu transforma un serviciu de urgenţă într-un laborator de performanţă.

În cazul accidentului rutier din 21 ianuarie au fost realizate analize în cazul şoferului pe un aparat de la UPU care identifică anumite substanţe, iar în acest caz a ieşit pozitiv pentru Tetrahidrocanabinoizi (THC), substanţe psihoactive. Dacă o substanţă a ieşit pozitivă, nu înseamnă că este, într-adevăr, unul dintre droguri, sau o substanţă sintetică, care are molecula asemănătoare cu drogul respectiv.

Acest rezultat se validează sau nu de către IML, unde există un laborator de toxicologie. La UPU s-au luat probe din urină, la IML au fost prelevate probe şi din sânge", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, directorul medical al Spitalului Clinic Județean (SCJU) Cluj, Adela Golea.

În 23 ianuarie, IPJ Cluj a emis un comunicat de presă prin care transmitea că analizele au rezultat negativ în cazul tânărului suspectat de consum de droguri: “În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive”. 

Urmare a accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a conducătorului auto.

Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente.

Mai multe detalii aici: Accident mortal la intrare în Cluj-Napoca. Tânăra avea doar 20 de ani

Comenteaza