Episcopul greco-catolic Florentin: Arhiepiscopul George Guţiu a fost un om blând, dar dârz şi luptător VIDEO

Episcopul greco-catolic Florentin: Arhiepiscopul George Guţiu a fost un om blând, dar dârz şi luptător VIDEO
Arhiepiscopul "ad personam" George Guţiu, întâistătător al Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla între 1990-2001, a fost un om blând, dar în acelaşi timp un om dârz şi un luptător, care a suferit în închisorile comuniste şi care a acceptat Crucea cu senitătate, a subliniat astăzi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla.

„Arhiepsicopul George Guţiu obişnuia să spună că aşa cum s-a simţit în închisoare nu se va mai simţi niciodată. <Acolo ascultam, eram total supus, pe când acum sunt pus în situaţia de a porunci>. A dus o viaţă modestă, inclusiv din punct de vedere material. Odată de ziua de naştere a dânsului, ne-am adunat mai multe persoane şi am vrut să îi oferim câte o floare. S-a supărat foarte tare şi a spus că în închisoare nu i-a dus nimeni flori şi că este suficient să îi zicem la mulţi ani. Obişnuia să spună că dacă e un pic mai bine decât în închisoare, atunci e bine", a precizat astăzi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu.

Episcopul grec-catolic a evocat personalitatea arhiepiscopului "ad personam" George Guţiu, inclusiv momentul hirotonirii acestuia ca arhiereu, pe stadionul Ion Moina, dar şi activitatea sa la cârma Eparhiei Greco-Catlice de Cluj-Gherla între 1990-2002.

Arhiepiscopul George Guţiu a trecut din această viaţă duminică, 8 mai, la vârsta de 87 de ani.

Ierarhul greco-catolic va fi înmormântat joi, slujbele urmând să înceapă la catedrala de acest rit „Schimbarea la faţă" la ora 11 şi se vor încheia în jurul orei 14.30.

 

 

 

Comenteaza