"Ţepar" care lua banii credulilor ce vor să muncească în străinătate, prins ieri în Cluj. A păcălit cel puţin 21 persoane

Un tânăr de doar 26 de ani din Constanţa, care se recomanda administrator al unei firme ce media contracte de muncă în străinătate, a fost prins ieri de poliţişti în Cluj. Cel puţin 21 de persoane au fost înşelate până ieri.

Bărbatul, Marian M. (26 ani), a fost prins ieri după-masă în flagrant de către poliţişti Biroului de Investigaţii Criminale, Compartimentul Falsuri şi Înşelăciuni. Ei arată că tânărul a fost prins în timp ce şi-a declinat în fals calitatea de administrator al unei societăţi comerciale şi a întocmit un contract de mediere în vederea obţinerii unui loc de muncă în Belgia. În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că sunt, până în prezent, 21 de persoane pe care suspectul le-a indus în eroare. Prejudiciul cauzat este de 7.110 lei şi 858 euro, fiind recuperat în proporţie de 25%.

Marian M. a postat pe Internet un anunţ publicitar prin care oferta locuri de muncă la o fabrică de mezeluri în Belgia şi pretindea sume cuprinse între 35 euro si 80 euro, reprezentând contravaloarea asigurării medicale sau a biletului de avion.

Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată şi este cercetat în stare de reţinere. Suspectul urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Etichete
Comenteaza