Emil Boc propune relaxări zonale pentru comunităţile mai responsabile, care au vaccinat mare parte din populaţie

Emil Boc propune relaxări zonale pentru comunităţile mai responsabile, care au vaccinat mare parte din populaţie
| Foto: Facebook

Primarul din Cluj-Napoca propune scenarii diferite pentru comunităţile care au o rată ridicată a vaccinărilor. Premierul nu i-a răspuns nici da, nici ba.

Clujul este oraşul cu cea mai mare rată de vaccinare din ţară, fapt care este un avantaj pentru toată lumea. Rata de infectare este de 2,62, în continuă coborâre. 

Primarul din Cluj-Napoca propune ca pentru comunităţile responsabile, care au vaccinat intens procente semnificatove din populaţie, să existe un bonus suplimentar în ceea ce priveşte relaxarea măsurilor, faţă de acele comunităţi care nu s-au implicat activ în campania de vaccinare.

"Aşa cum există acum scenariul roşu scenariul galben şi scenariul verde, poate fi, la fel, un scenariu galben sau un scenariu verde pentru comunităţile care reuşesc să vaccineze peste 40 sau peste 50% din populaţie, unde noi ca municipiu, ne apropiem destul de bine şi de consistent. Gradul de conştiinţă civică este ridicat, ceea ce ne-a ajutat să ajungem în această perioadă de la 8 la mie la 2,6 fără carantină, prin respectarea regulior, prin vaccinare şi prin testare. Avem nevoie încă de prudenţă, de vaccinare şi de respectarea regulilor elementare", a declarat Emil Boc într-o intervenţie la ştirile Digi.24. 

Dacă autorităţile centrale ar ajunge la concluzia că măsura relaxărilor zonale pentru comunităţile mai responsabile, care au vaccinat mare parte din populaţie este una care ar funcţiona atunci, categoric şi autorităţile locale ar fi mai motivate să se implice cât mai mult în susţinerea campaniei locale pro-vaccinare în comunităţile pe care le conduc. 

Primarul Emil Boc spune că acesta ar fi un argumeent în plus faţă de cele care deja există pentru a susţine campania de vaccinare. Boc a spus că "victoria finală se va da în mediul rural. Acolo va trebui să ne concentrăm foarte consistent. Mă bucur să văd foarte multe feţe bisericeşti care au dat mesaje pozitive",  a completat primarul. 

Premierul, Florin Cîţu, nu i-a răspuns deocamdată lui Boc nici da, nici ba, însă a precizat că orice măsură care vine să încurajeze vaccinarea va fi susţinută. 

Comenteaza