Foto Emil Boc, mesaj după decesul lui Leo Iorga: “Îți mulțumim pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre”

Emil Boc, mesaj după decesul lui Leo Iorga: “Îți mulțumim pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre”
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul Clujului a transmis un mesaj în urma decesului lui Leo Iorga, cel care a încetat din viață sâmbătă, la 54 de ani.

După o luptă îndelungată cu cancerul pulmonar, Leo Iorga a trecut în neființă ieri, la doar 54 de ani. Solistul a fost internat în ultimul timp a fost internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București. Emil Boc, primarul orașului a transmis un mesaj în urma decesului artistului.

“Îți mulțumim, Leo Iorga, pentru momentele unice și irepetabile pe care le-ai adus în inimile noastre, prin melodiile și vocea ta inconfundabilă! Clujenii, ca de altfel toți românii, nu te vor uita niciodată. Drum lin către îngeri!”, e mesajul transmis de Boc.

Solistul rock Leo Iorga s-a născut la 2 decembrie 1964, la Arad. Începea să cânte la 14 ani ca toboşar (1978), în trupa liceului "Ioan Slavici" (1980-1982). Cântă la trupa Hidro Grup 8 ca toboşar şi vocal. Până în 1985, colaborează cu grupul Pacific, apoi se alătură trupei Sui Generis din Arad (1985-1987). În 1988, cântă ca solist la grupul Cargo, lansând hiturile "Brigadierii", "Povestiri din gară", "Erata".

Din toamna lui 1988 până în 1996, este solist al grupului Compact, în componenţa Leo Iorga, Adrian Ordean, Vlady Cnejevici, Teo Peter, Emil Laghia şi Leluţ Vasilescu, formaţie catalogată de Florian Pittiş şi mulţi alţii drept "formula de aur" a trupei Compact. În această formulă a lansat hituri ca: "Singur în noapte", "Mă voi întoarce", "Să te gândeşti la mine", "Toamnă în sufletul meu", "Trenul pierdut", "Ploaia", "Cine eşti tu, oare?", ''Cine-i vinovat?'', ''Te visez mereu''. Cu Leo Iorga vocal, trupa Compact cântă la Festivalul "Mitt Ein Ander" de la Berlin, în 1989 şi efectuează trei turnee în Republica Moldova (1988, 1990, 1992).

În 1991, Leo Iorga cântă, alături de Compact, în recital la Festivalul Mamaia, când este lansat albumul ''Cine eşti tu, oare?''. În 1992, participă la festivalul "Rock '92", alături de două nume celebre ale rockului mondial: Uriah Heep şi Ian Gillan Band, iar în 1993 susţine două concerte (Braşov şi Sofia) alături de legendara trupă Nazareth. În 1994, participă la Skip Rock Festival, alături de celebrul grup Jethro Tull, iar în 1993, 1994 şi 1995 - la mega-turneul Marlboro Music, alături de Holograf, Iris, Direcţia 5. În aceeaşi perioadă este lansat albumul ''Mă voi întoarce''. În 1995 apare albumul ''Compact '88 - '95''.

Comenteaza