Emil Boc, după explozia de la pensiunea de pe strada Dunării: "Verificaţi la sânge starea instalaţiilor!"

Emil Boc, după explozia de la pensiunea de pe strada Dunării: "Verificaţi la sânge starea instalaţiilor!"

Primarul Clujului, Emil Boc a avut o intervenţie în direct la ştirile Digi24, după incendiul de pe strada Dunării din Cluj-Napoca, în care o femeie a murit carbonizată. 

Primarul Emil Boc a spus că explozia la pensiunea de pe srada Dunării din Cluj-Napoca a fost surprinsă pe camerele de luat vederi din zonă la ora 6.51.

Acesta a spus că o cazuă probabilă ar putea fi acumularea de gaze, de aceea îi îndeamnă pe toţi clujenii să verifice la sânge starea instalaţiilor. "Aceasta este o responsabilitate comună pentru a nu mai avea asemenea complicaţii", a declarat edilul Clujului. 

Acesta a spus că nu ar fi fost semnalate deocamdată probleme la structura de rezistenţă a cladirilor din apropiere, doar se observă probleme legate de faţadizare. Precizăm că în filmarea transmisă de ISU Cluj se vede că în zonă au fost afectate clădirile din imediata apropiere a pensiunii.

Primarul a spus că se intervine în zonă pentru punerea sub control a traficului şi că deocamdată dispune doar de datele din analiza preliminară a ceea ce s-a întâmplat, dar că datele clare vor veni pe parcursul zilei. 

Emil Boc a mai spus că în ce îi priveşte pe clujenii din zonă, ale căror locuinţe au fost afectate de efectele exploziei şi ale incendiului, aceştia vor putea fi ajutaţi. Există locuinţe de necesitate chiar pentru a muta locatarii dacă e cazul, a transmis Emil Boc.

Potrivit prevederilor legale persoanle afectate beneficiază atât de asigurările de locuinţă pe care le au, dacă le au, sau Primăria şi Consiliul Local au pârghiile pentru a oferi ajutor celor afectaţi şi vor putea să intervină pentru clujeni, a adăugat primarul. 

 

Comenteaza