Emil Boc: Deciziile CCR au aruncat în aer sistemul sanitar

Emil Boc: Deciziile CCR au aruncat în aer sistemul sanitar

Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit la emisiunea „Legile puterii”, de la Realitatea PLUS, despre impactul negativ al deciziei Curții Constituționale asupra evoluției și controlului epidemiei de coronavirus din România de către autorități.

„Am început foarte bine, până când au apărut următoarele elemente. Pe de o parte, a fost tergiversarea din Parlament de PSD, care a luat, practic, din mâna guvernului posibilitățile de intervenţie directă și de a controla sănătatea publică a populaţiei.

Și doi, au fost deciziile Curții Constituționale, care au pulverizat sistemul de punere în ordine a sistemului sanitar de a controla epidemia. (…) Foarte multe decizii CCR au fost luate cu 9 la 0. (…)

Cea mai importantă decizie a CCR nu a fost nici cea de anulare a amenzilor, nici alta prin care s-a constatat că în starea de alertă se poate interveni prin OUG, ci aceea prin care oameni bolnavi cu coronavirus au fost lăsaţi în libertate din spitale, nu au putut fi ţinuţi în spitale nici măcar 48 de ore. (…)

De ce? Pentru că nu am avut un preşedinte al CCR care să aibă înţelepciunea să spună: Stăm aici până luăm o decizie în unanimitate!", au fost câteva dintre declaraţiile lui Emil Boc de joi seara.

Comenteaza