Elevii clujeni au început azi bacul. Ce spun după ce au ieşit de la primul examen VIDEO

Elevii clujeni au început azi bacul. Ce spun după ce au ieşit de la primul examen VIDEO
Emoţii pentru liceeni. Astăzi a început examenul de bacalaureat, la care participă 5.000 de absolvenţi de liceu din Cluj. Elevii au susţinut proba orală de evaluare a competenţelor la limba şi literatura română.

Examenul a început la ora 9 dimineaţa, iar elevii au fost programaţi pe tot parcursul zilei la proba orală la limba şi literatura română. Examinările orale vor continua marţi şi miercuri.

"Sunt 5.000 de elevi care s-au înscris la probele de competenţe", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. "Deci pe ei va trebui să îi evaluăm la română, după la limba maternă, la competenţele digitale şi de limbă străină. Rezultatele ne aşteptăm să fie bune şi foarte bune".

La probele de competenţe, candidaţii primesc calificativele experimentat, avansat, mediu sau începător. Examenul de bacalareat este supravegheat cu ajutorul camerelor video.

"Examenul se va organiza corect, vor fi camere de supraveghere, supraveghetori, nu se vor face niciun fel de schimbări în organizare pentru că considerăm că anul trecut s-a desfăşurat corect", adaugă Cuibus.

La Liceul Teoretic Lucian Blaga, 25 de candidaţi au susţinut astăzi proba orală de limba şi literatura română.

"Astăzi doar 25, vor susţine 86 în cele trei zile de concurs", spune directorul liceului Blaga, Laura Ungureanu. Noi spunem că s-au pregătit şi aşteptările lor sunt mari, rezultatele celor care au ieşit deja sunt foarte bune. Am remarcat la ei că deşi miza nu e foarte mare sunt încărcaţi de emoţie OUT 00.44

Liceenii au trecut peste emoţiile examenului şi spun acum că proba la limba română a fost una uşoară. "A fost uşor", spune unul dintre ei. "Pur şi simplu dacă te pregăteşti e OK. Mi-a picat un subiect referitor la reclame şi un argument despre rolul reclamelor în societatea contemporană. Eu mă aştept la experimentat 100%".


"A fost mai simplu decât mă aşteptam", adaugă un altul, "a fost destul de bine, uşor şi repede".

Evaluarea competenţelor la limba română continuă marţi şi miercuri, iar apoi vor începe competenţele în limba maternă.


Reporter: Cristina Pîrvu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

Comenteaza