Şeful PSD Vaslui nu crede că masca ar fi un panaceu: "Terminaţi cu masca"

Şeful PSD Vaslui nu crede că masca ar fi un panaceu: "Terminaţi cu masca"
| Foto: www.reporteris.ro

"Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că e un panaceu. Altfel, bolnavii și-ar pune masca și s-ar vindeca", a declarat Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui şi președintele CJ Vaslui. 

În județul Vaslui cazurile de COVID-19 au crescut alarmant. Nelu Tătaru spune că a cerut explicații cu privire la evenimentele din județ care au condus la creșterea numărului de infectări, însă acestea au fost evazive și prin urmare a fost cerută derularea unei anchete. 30 de tineri din Bârlad, județul Vaslui, au fost luați de ISU de la mare și duși la spital cu microbuzele, după ce mai mulți dintre ei s-au îmbolnăvit. Au participat alături de alte zeci de persoane la o petrecere de majorat.

Dumitru Buzatu, șeful PSD Vaslui a fost întrebat aseară la Digi24 dacă acum poartă mască de protecţie, acesta afirmând în 17 iulie că el nu poartă mască. Buzatu a evitat să răspundă direct susţinând că e obișnuit cu întrebările manipulative. "Dacă mă întrebați dacă port masca într-o adunare publică, dacă mă întrebați dacă port mască când sunt într-un magazin, fac lucrul acesta, pentru că nu vreau să intru în conflict cu ceilalți", a răspuns Buzatu, președintele CJ Vaslui. 

"Nu există nicio determinare foarte exactă a modului în care se transmite virusul. Nu există nicio programare a acțiunilor umane care să evite intrarea în context cu acest virus. E pandemie și trebuie să înțelegem cu toții, și revin și spun că nu am îndemnat pe nimeni să nu repecte măsurile preventive. Situația din Vaslui este gravă în măsura în care se infectează un număr mare de oameni și, luând toate măsurile preventive, nimeni nu poate controla felul în care acest virus infectează", a contiuat şeful PSD.

Totuşi medicii ne spun că poate fi controlată răspândirea bolii, purtând mască. Reacţia şefului PSD a fost mai mult decât surprinzătoare: "Terminați cu masca! N-a dovedit nimeni că masca este un panaceu și dacă ar fi un panaceu, atunci persoanele infectate care ar lua masca cred că ar scăpa de consecințele infectării cu acest virus. Subliniez că lucrurile sunt atât de grave, încât trebuie luate măsuri complexe, trebuiesc inventariate tratamentele care se aplică, dintre care unele deja s-a demonstrat că produc efecte adverse".

Comenteaza